Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lašák: Laco byl velkou překážkou. Musíme najít způsob, jak ho překonat

Liberec - Bílí Tygři z Liberce mají za sebou úspěšný vstup do semifinálové série s Chomutovem. Ačkoli Piráti prohráli 1:4, drželi se soupeře po celý zápas na dostřel a liberecký brankář Ján Lašák tak musel být neustále ve střehu. Na první zásah čekal do sedmé minuty, nakonec přispěl k prvnímu vítězství 27 úspěšnými zákroky.

Spokojený brankář Liberce Ján Lašák
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Při té první střele mě poprvé napadlo, že musím být neustále připravený. My jsme začali dobře a dostali Chomutov pod velký tlak, což ale není pro brankáře zcela optimální, když na vás přes šest minut nejde jediná střela. Ale cítil jsem se dobře, byl jsem připravený celých 60 minut a neměl jsem v hlavě žádné výpadky. Pro brankáře je takový zápas hlavně o hlavě a já jsem rád, že to vyšlo," řekl Lašák.

Ze hry svého celku měl velmi dobrý pocit. "Myslím, že jsme byli celkově lepší. Ve hře pět na pět, v přesilovkách i oslabeních. A myslím, že o dost lepší. Ale Jánko Laco byl velkou překážkou. Musíme najít způsob, jak ho překonat. Čím dříve na to přijdeme, tím lépe pro nás," podotkl Lašák.

I když přišel po ekvilibristickém zásahu Petra Koblasy o vychytanou nulu až v 51. minutě, na rovinu přiznal, že je mu ztráta čistého konta úplně jedno. "Trefil to ze vzduchu a trefil to navíc velmi přesně. Navíc k tyčce. Byl jsem tam, ale on to trefil opravdu skvěle. Myslím, že říkám pravdu, když vyslovím, že ze sto pokusů by to takhle dokonale trefil jednou," prohlásil Lašák.

Držitel kompletní medailové sbírky ze světových šampionátů však zároveň svého pokořitele pochválil. "Je to play-off a i takový gól k tomu patří. Já moc na náhody nevěřím. Byl prostě důrazný před brankou a zasloužil si ho," ocenil Lašák Koblasovu práci před brankovištěm. "Důležité bylo, že když se nadechovali, tak jsme je zastavili," připomněl rychlou odpověď, s níž přispěchal už 46 sekund po snížení Pirátů Vladimír Svačina.

Slovenský gólman, jenž je podepsaný i pod ziskem loňského titulu, varoval tým po dobrém vstupu před přílišným uspokojením. "Zápasy jsou velmi vyrovnané, Chomutov se po snížení mohl dostat do utkání. Bod ale máme my a je velmi důležité, že jsme dobře vykročili. Ještě tři vítězství, jež by nás posunula do finále. Takže pokora, dřina, makačka, příště zase hlavu dolů a makat a makat," zdůraznil Lašák.

Varováním byla již čtvrtfinálová bitva na šest utkání s Plzní. "Musíme stejně pokračovat i dál. Už se nám to potvrdilo v předchozí sérii s Plzní. Vedli jsme 2:0 na zápasy a jeli do Plzně s tím, že se nám nemůže nic stát, načež jsme dostali velkou lekci. Následně jsme znovu hráli svůj hokej, ale pak po první třetině pátého zápasu jsme začali zase hrát jinak a především ztratili pokoru. Doplatili jsme na to, právě z toho se musíme poučit a hrát pořád stejně, nesmíme nic měnit," řekl Lašák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články