Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čtveřice nejlepších jde do bojů o finále. Na úvod Hradec hostí Kometu

Hradec Králové - Startuje souboj o postup do finále, série semifinálových bitev zahájí utkání Hradce Králové proti soupeři z Brna. Zatímco Kometa patří s 11 mistrovskými tituly k nejúspěšnějším českým klubům, Mountfield by už jen postupem do finále opět vylepšil historické maximum Východočechů. V základní části se dařilo lépe Brnu, které ze čtyř vzájemných utkání uspělo třikrát. Přímý přenos utkání vysílá živě ČT sport a web ctsport.cz od 17:00.

"Kometa bude určitě a zcela bezesporu těžkým soupeřem. Je to tým, který byl pasovaný už před sezonou za jednoho z největších aspirantů na titul. My na to samozřejmě nechceme brát ohled a toužíme uspět," řekl královéhradecký trenér Václav Sýkora. Na hře nebude jeho tým v porovnání s úspěšným čtvrtfinále s Litvínovem (4:1 na zápasy) nic radikálně měnit.

"Spíše budeme přirozeně reagovat na vývoj utkání a hru soupeře," podotkl Sýkora. Své svěřence připravoval i s přihlédnutím ke vzájemným soubojům v sezoně. "Určitě jsme z toho čerpali, i když ty zápasy jsou samozřejmě každý v jiné fázi sezony. Ale jsou tam věci, které se opakují. Snažili jsme se to jen maximálně aktualizovat. I podle té série, kterou Brno odehrálo proti Spartě," připomněl Sýkora nečekaně hladký postup Komety přes loňského finalistu ve čtyřech utkáních.

Pro pohodu týmu si přeje do série dobře vstoupit. "Vstupu přikládáme velkou důležitost. Bez ohledu na to, zda hrajeme doma nebo ne. Já osobně v tom zase až tak velkou výhodu nevidím. Ale ten začátek je určitě moc důležitý. I když nemusí být rozhodující, jak jsme si potvrdili v sérii s Litvínovem, kdy jsme na úvod prohráli," uvedl Sýkora.

"Hraju s Kometou rád, hraje se mi proti nim dobře. Myslím, že by to mohla být velice dobrá série. Ale bude to zase o tom, jak my k tomu přistoupíme. Tohle mužstvo má obrovskou sílu a teď jde jen o to, aby se podařilo to z těch kluků tady vyždímat," prohlásil kapitán královéhradeckého týmu Jaroslav Bednář. Hokejisté Komety měli po čtvrtfinálové sérii se Spartou dlouhé desetidenní zápasové volno.

Kromě tréninků jej vyplnili dvakrát dvoudenním odpočinkem a pauza posloužila také k doléčení šrámů. "Jsme rádi, že už můžeme jít znovu do boje. Vzhledem ke dlouhé přestávce je pro nás příznivější, že začínáme semifinále už ve středu. Čekat až do pátku by bylo trochu horší," pochvaloval si trenér hokejistů Komety Kamil Pokorný. Stejně jako před duely se Spartou nechce ani před semifinále hovořit o taktice.

"Hlavně se chceme soustředit na naši hru, což je priorita. Pilovali jsme některé věci. Jméno soupeře jsme se dozvěděli až v pátek. Od neděle se připravujeme na další sérii," dodal Pokorný. Dlouhodoběji příznivější bilanci Komety ve vzájemných duelech nepovažuje za výhodu. "Bilance ze základní části je pryč. Stejná byla naše negativní bilance se Spartou. To si vůbec do hlav nedáváme. Těžko se vybere mezi čtyřmi nejlepšími celky," řekl brněnský kouč.

Nemyslí si, že současná hra Hradce stojí a padá pouze s lídrem týmu Bednářem. "V kádru našeho soupeře jsou další hráči, kteří mají svou kvalitu. My jsme na tom po této stránce stejně. Známe, jakým způsobem hraje Hradec, který je dobrý směrem do obrany," řekl Pokorný.

"Svou kvalitu předvedl Hradec už minulou sezonu. Mají v kádru šikovné hráče, každý rok posílili. Odehráli moc dobré zápasy. Do semifinále postoupili zaslouženě," doplnil útočník Hynek Zohorna. Na marodce Komety je pouze zraněný obránce Jan Štencel, nejistý je start útočníka Jana Káni. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články