Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Plzeň chce doma srovnat sérii s Libercem, Třinec musí vyhrát v Chomutově

Praha - Plzeň i Chomutov si v pátých zápasech vynutily pokračování čtvrtfinálových bojů a mají ideální příležitost vyrovnat své série. Třinec zvítězil nad Piráty po maratonu v prodloužení a nyní se představí na severu Čech, Plzeň díky obratu v Liberci může zase srovnat na domácím ledě. Škoda přitom proti Bílým Tygrům prohrávala už 1:3, ale čtyřmi góly duel otočila. Přímý přenos šestého utkání série Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz od 18:30 a po skončení fotbalového přenosu také na programu ČT sport od 19 hodin.

Utkání Plzeň - Liberec
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Liberec promarnil šanci na postup, Plzeň po obratu stále žije

"Stále platí, co jsem říkal už několikrát. Každý zápas je originální, každý zápas je jiný. Myslím si, že můžeme čekat opět bojovné utkání s nasazením na obou stranách. Pořád platí, že hodně rozhodují přesilovky. Naposledy doma jsme je nevyužili, v Liberci jsme v nich alespoň drželi krok," řekl plzeňský kouč Ladislav Čihák.

Kumulující se únavu vyhání z těla Indiánů adrenalin. "Když otočíte skoro ztracenou sérii s Vítkovicemi a teď to máte na dosah znovu, je to motivace, abychom se kousli, i když zápasů je strašně moc. Musíme, jinak máme konec sezony," prohlásil gólman Matěj Machovský. "Nejsme v žádné přehnané euforii, víme, že je to těžké.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté Plzně a Třince budou odvracet druhý mečbol soupeře

Liberec nás v druhém zápase u nás přejel. Musíme do utkání vstoupit jako od druhé třetiny v Liberci," nabádal útočník Jakub Lev. Liberec v zápase předvedl málo vídaný kolaps. Z 0:1 otočil ještě během první třetiny na 3:1, ale ve druhé části dostal čtyři góly a prohrál 3:5. "Musíme na to zapomenout. Každopádně to bude těžké, ale co jsme si navařili, to si taky musíme sníst. Musíme sebrat síly, srovnat si zpět hlavu a bojovat dále o postup," uvedl trenér Liberce Filip Pešán.

Stejný návod volí i bek Radim Šimek. "Musíme velmi rychle zapomenout. Kdybychom se v tom nějak babrali, bylo by to špatně. Musíme poslední zápas hodit za hlavu a s čistou hlavou nastoupit do nového. Vždy rozhodují góly, ale těžko říct, jak jsou na tom Plzeňští se silami. Věřím, že jich máme více a že se nám zápas v pátek povede lépe než Plzni," podotkl Šimek.

Třinec se zachránil v sérii brankou v prodloužení, v Chomutově může srovnat

Chomutov přes statečný boj v Třinci promarnil první mečbol, ale nyní se opět vrátí na domácí led, kde by měla být jeho šance dovršit překvapivý postup největší. Piráti mají na kontě stejnou porci odehraných utkání jako Plzeň - od 6. března stihli ve vyřazovacích bojích už 10 bitev, z nichž navíc poslední čtyři dospěly do poměrně dlouhého prodloužení.

"Třinec by měl být odpočatější, ale já musím smeknout před celým týmem, jak se vyrovnává s tím náročným programem. Máme další zápas, hrajeme doma, máme to teďka nalité (na smeč). Když to využijeme, bude to dobré, když ne, budeme se muset vrátit do Třince," řekl kouč Pirátů Vladimír Růžička.

"Únava z předkola není taková, abychom se na to vymlouvali. Myslím, že bude na obou stranách podobná. Důležitý bude začátek utkání. Divil bych se, kdyby přinesl nějakou přestřelku. Doma se cítíme dobře a věřím, že odehrajeme dobrý zápas s vítězným koncem," řekl útočník Ivan Huml. "Nejsme na rozdíl od nich pod tlakem, že musíme. Už máme splněno. Nemáme co ztratit, což může být výhoda. Ale chceme jít dál," dodal bek Juraj Valach.

"Jsme rádi, že série pokračuje a vynutili jsme si ještě zápas v Chomutově. Celou sérii se s námi ale táhne, že nedokážeme dát víc gólů a odskočit do většího náskoku, aby se nám hrálo lépe. I když Laco chytá výborně. Šestý zápas bude podobný jako všechny předešlé," předpověděl třinecký trenér Vladimír Kýhos, jenž se bude muset obejít bez zraněných obránců Rotha a Linharta, otazník je u startu útočníka Rákose.

"Musíme hrát pokorně. Únava je, ale tyhle zápasy jsou o hlavě. Únava bude i na straně Chomutova, který má ještě o pět zápasů více z předkola," uvedl forvard David Cienciala.

Ani gólman Peter Hamerlík nechce spoléhat na to, že Severočeši fyzicky odpadnou. "Hrají fakt výborně. Klobouk dolů před nimi. Po těch zápasech, co mají za sebou. Nebylo ale vidět, že by nějak nestíhali. Hrají dobře, organizovaně a zbytečně si to nekomplikují. Určitě tam faktor únavy bude, ale my se na takové věci nemůžeme spoléhat," zdůraznil Hamerlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články