Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cienciala se dozvěděl nominaci až ráno před zápasem, pak se stal hrdinou

Třinec (Frýdecko-Místecko) – Páté utkání čtvrtfinále play-off mezi Třincem a Chomutovem rozhodl muž, který se nominaci na duel dozvěděl až ve středu ráno. David Cienciala se za důvěru trenéru Vladimíru Kýhosovi odvděčil nejlépe, jak mohl. Jedenadvacetiletý mladík zařídil v 89. minutě výhru Ocelářů 3:2 v prodloužení, po které druhý tým základní části extraligy prohrává v sérii už jenom 2:3.

Třinec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Pocity jsou krásné. Na ledě jsem skoro padal, když na mě všichni naskákali, bylo to super. Ale ještě není vyhráno, musíme být pokorní a dobře se na Chomutov znovu připravit," uvedl Cienciala.

Z gólu se podvědomě radoval ještě předtím, než jej dal. Po střele Lukáše Galvase totiž zůstal v brankoviši volný kotouč, ke kterému měl blíže než Jan Rutta. A "zívala" na něho prázdná branka.

"Zapíchnul jsem to před brankou a doufal jsem, že to tam Galus procpe, protože oni hrají neskutečně obětavě a blokují všechny střely. Nějak se to odrazilo, ještě puk, myslím, tečoval Netík. Měl jsem to jednoduché a ani jsem neměl obavy, že to nedám. Už jsem se podvědomě radoval," přiznal.

Šance přišla v pravý čas

Cienciala do hry naskočil naposledy v posledním utkání základní části extraligy, od té doby s týmem pouze trénoval. Kouč Kýhos před pátým utkáním přeházel všechny útočné formace a také třineckého rodáka nasadil v pravý čas. "Jsem rád, že jsem dostal v play-off šanci, protože v Třinci je narvaný kádr. Byl jsem připraven, a když jsem viděl ráno své jméno na nástěnce, byl jsem šťastný a strašně jsem se na zápas těšil," pokračoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Třinec - Chomutov: Cienciala - 3:2 (89.- min.)

Cienciala tvrdil, že důležitost zápasu, po kterém mohla Třinci v případě prohry skončit sezona, si nepřipouštěl. "Hraji pořád stejně. Byl jsem hlavně rád, že můžu za Třinec hrát," řekl útočník Ocelářů, kterého Kýhos posílal na led v přesilových hrách i oslabeních. "Něco se stalo v první třetině Danu Rákosovi, tak mě tam dal," vysvětlil.

Kouč Ocelářů vedle změn v sestavě stáhl v průběhu utkání i hru na tři lajny. Odpočatému Ciencialovi tah vyhovoval. "Byl jsem díky tomu v tempu. S Jášou (Lukášem Jaškem) si sedíme, hrajeme spolu dlouho. Můžeme hrát poslepu. Víme, že jsme dobří bruslaři a že je můžeme potočit. Naším úkolem bylo hrát svůj hokej," dodal.

A připustil, že prodloužení bylo náročné. "Ještě jsem nezažil, že by se hrálo tak dlouho. Ale utíkalo mi to rychleji než první tři třetiny," pousmál se Cienciala a gól věnoval zesnulému otci Romanovi, který dosahoval úspěchů s mládežnickými týmy Ocelářů. "Určitě by byl na mě pyšný. Ten gól je pro něho," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články