Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Hradec může doplnit v semifinále Kometu, Verva chce vrátit sérii do Litvínova

Praha - Hradec Králové je krok od historického postupu do semifinále play-off extraligy. Východočeši vedou v sérii nad Litvínovem 3:1 na zápasy a na domácím ledě budou usilovat o vyřazení "chemiků". Severočeši potřebují navázat na hru z prvního duelu, kdy v úvodu série zvítězili v Hradci 3:2. Verva se však střelecky trápí, hradeckého brankáře Rybára překonala od té doby jen dvakrát. Přímý přenos pátého utkání série Hradec Králové - Litvínov sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 17 hodin.

Litvínov vs. Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

"Poslední krok je vždy nejtěžší. Určitě jim nedáme nic zadarmo a budeme chtít sérii ještě vrátit do Litvínova. Víme, že to bude těžké, ale pokusíme se o to," slíbil po třetí prohře trenér Vervy Radim Rulík.

"Všechno je možné, už se pár takových sérií otočilo. Určitě se o to chceme porvat, utrhnout další zápas a uvidíme. Stát se může všechno," řekl útočník Viktor Hübl, jenž v posledním duelu Rybára jako jediný překonal.

Hradec Králové vyhrál oba souboje na Zimním stadionu Ivana Hlinky, zástupci Mountfieldu si ale uvědomují, že ještě není rozhodnuto. "Musíme zůstat při zemi a nechat v pátém utkání na ledě všechno. Poslední krok je nejtěžší a my musíme na soupeře vlétnout a celých šedesát minut fárat. Pak dokážeme soupeře přehrát," řekl kapitán Jaroslav Bednář.

I útočník Rastislav Dej si uvědomuje, že Litvínov se sám neporazí. "Je dobré, že jsme v Litvínově dvakrát vyhráli, a musíme si toho vážit. Nic nepřijde samo a nemůžeme čekat, že doma někdo za nás rozhodne. Všichni musíme šlapat střídání od střídání. Dobře začít a nehrát bojácně," uvedl slovenský reprezentant, jenž poslední vzájemný zápas rozhodl přesilovkovou trefou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články