Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Sklenář: Odehráli jsme parádní zápas, nemáme co měnit

Chomutov ‒ Hokejisté Chomutova sahali v prvním domácím utkání ve čtvrtfinále po třetím vítězství nad Třincem, ale Oceláři dokázali nepříznivý vývoj otočit a gólový obrat z 1:2 na konečných 3:2 završili trefou v prodloužení po střele Coryho Kanea. Chvíli před rozhodující brankou měl chomutovskou výhru na holi Jakub Sklenář, ale nastřelil jen tyč Hamerlíkovy branky. Také proto snížil Třinec stav série na 1:2.

Jakub Sklenář v dresu chomutovských Pirátů
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Je škoda, že to tam nepadlo, protože jsme hned nato dostali gól. Tlačil jsem to očima, ale bohužel nedotlačil," litoval Sklenář, který byl po objetí branky blízko překonání Petera Hamerlíka.

Role se otočily. V Třinci byly duely v režii domácích Ocelářů, ale dvakrát slavil Chomutov. "Občas to tak v play-off bývá. I když jste lepší, tak inkasujete nějaký blbý gól," mrzelo Sklenáře, že Chomutov neproměnil i další šance v prodloužení předtím, než inkasoval.

Třinec za stavu 1:2 začal hrát daleko ofenzivněji a nakonec se dočkal v 55. minutě vyrovnání po střele Vladimíra Rotha od modré čáry. Piráty už předtím několikrát podržel gólman Ján Laco. "Už předtím tam byly dvě gólové šance, které pochytal Jánko. Podržel nás, my jsme mu pak moc nepomohli," uvedl Sklenář.

Oceláři do utkání nastoupili s jinou taktikou než doma a se změnou v brankovišti, kde Šimona Hrubce nahradil Hamerlík. V úvodu hráli defenzivněji. "Čekali jsme, že něco budou muset změnit, protože nemohli létat jako předtím. Dneska jim to vyšlo," podotkl Sklenář.

Piráti tak v letošním play-off prohráli třetí ze čtyř domácích zápasů. Venku přitom slavili ve všech čtyřech kláních. V dnešním duelu ale vyslali na Hamerlíka 42 střel a podle Sklenáře se nemají za co stydět.

"Odehráli jsme parádní zápas, na který musíme navázat. Nemáme co měnit. Musíme takhle hrát pořád, když jsme s tím dvakrát vyhráli. Doufám, že příště vyhrajeme," dodal osmadvacetiletý bývalý hráč pražské Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články