Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kometa zřejmě nasadí Čermáka. Jsem připraven, říká kapitán Brna

Brno - Důležitá postava týmu by mohla vylepšit brněnskou sestavu před dalšími zápasy Komety se Spartou. Pro třetí čtvrtfinále by měl být k dispozici kapitán Moravanů Leoš Čermák. Osmatřicetiletý útočník se zranil v předposledním duelu základní části extraligy s Chomutovem před dvěma týdny. Kometa i bez svého vůdce zvládla oba duely na Spartě, když dvakrát vyhrála 3:2, přičemž druhý duel rozhodla v prodloužení.

Leoš Čermák z Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Moje přání je jedna věc. Nebylo by to ještě optimální. Jsem ale připraven. Uvidíme, zda už nastoupím," řekl po tréninku Čermák, který měl na křídlech Tomáše Vincoura a Martina Dočekala. "Měli jsme štěstí, že jsme v Praze dvakrát vyhráli. Domácí utkání budou o to těžší," uvedl lídr Komety.

Čermáka v utkání s Chomutovem trefil po tečované střele kotouč do obličeje. Utrpěl otřes mozku, otok na oku a zlomeninu nosu. "Byl jsem rád, že všechno dopadlo takto. A není to hlavně nic vážného. Měl jsem strach, aby oko nebylo nějak poznamenané," řekl Čermák. Pomohl mu i štítek z plexiskla na přilbě, který se roztříštil a stačil částečně ztlumit náraz.

Čermák byl s Kometou při obou zápasech v Praze. Chtěl s týmem trénovat, chodil o přestávkách do šatny. "Nyní je období, kdy bychom měli být pospolu. Oba zápasy v Praze byly nervák se šťastným koncem pro nás. Sledovat takové utkání z hlediště je mnohem více stresující než být na ledě," poznamenal Čermák.

Majitel a hlavní kouč brněnského klubu Libor Zábranský přišel s myšlenkou, aby při Čermákově absenci hrála Kometa zápasy bez kapitána, pouze s asistenty. Chtěl tím dát najevo Čermákovu důležitou roli. České řády tuto variantu ale neumožňují.

Oba zápasy v Praze tak s kapitánským céčkem na dresu odehrál obránce Ondřej Němec. "Rozhodnutí bylo v kompetenci trenérů, od kterých jsem dostal zodpovědnost. Leoš Čermák je ale náš kapitán. A když je na ledě, tak nás povede do dalších bitev on," uvedl Němec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články