Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pardubice nestačily na Olomouc, Vary v gólové přestřelce zdolaly Zlín

Pardubice/Karlovy Vary - Hokejisté Olomouce vyhráli v Pardubicích 3:2 a připsali si první výhru ve skupině o umístění na 11. až 14. místě. Pardubice naopak na vítězství čekají, v normální hrací době neuspěly jedenáctkrát v řadě. Ve druhém utkání play-out přehráli hokejisté Karlových Varů Zlín 6:4. Energie o své výhře rozhodla v přesilových hrách, ve kterých vstřelili domácí čtyři branky. 

Ačkoliv ani jednomu týmu reálně o nic nešlo, nasadili pardubičtí trenéři do hry kompletní sestavu. Lépe ale od začátku bruslili hosté a už ve třetí minutě se v přesilovce po Eberleho teči dostali do vedení. To mohli postupně navýšit Holec a Burian, ale ti na brankáře Růžičku nevyzráli. Jednu z ojedinělých šancí Dynama nezužitkoval Starý.

Se skóre následně nepohnula ani čtyřminutová přesilovka Olomouce. Dynamo mělo na začátku druhé třetiny k dispozici 79 vteřin převahy pět na tři, ale nic vážnějšího nevyprodukovalo. Vyrovnání tak zařídil až ve 26. minutě Nahodil, který se proháčkoval přes dva soupeře a trefil horní roh branky. Od té chvíle se ale oba týmy ve finální fázi trápily a šancí rapidně ubylo.

Až v závěru druhé části si Pardubice vytvořily soustavný tlak, ale gól z něj ani při Rolinkově velké šanci nevytěžily. Naopak vteřinu před druhou sirénou proměnil brejk střelou pod horní tyč Holec. Pardubičtí hráči se snažili aktivní hrou ztrátu rychle stáhnout, ale ačkoliv trávili hodně času v útočném pásmu, do větších šancí se prakticky nedostávali.

V 53. minutě navíc skákavý kotouč poslal z otočky do branky Eberle a výrazně přiblížil Olomouc k výhře. Dynamo však zápas nevzdalo a přesně šest minut před koncem třetí třetiny srovnal v přesilovce Nahodil. Srovnat už Dynamo nezvládlo, a to ani při závěrečné hře bez brankáře. Olomouc tak vyhrála čtvrtý z posledních pěti duelů.

Karlovy Vary - Zlín 6:4

Domácí byli v úvodu aktivnější, do vedení se však dostal Zlín. V 11. minutě otevřel skóre Ostřížek. Energie mohla srovnat ještě ve stejné minutě, ale tutovku Mikulíka pravým betonem zlikvidoval Štůrala, který dnes dostal přednost před Kašíkem. Karlovarským hráčům se podařilo vyrovnat v 16. minutě při vyloučení Zadražila, když přihrávku Rachůnka zpoza branky zužitkoval Tomeček.

Ve 23. minutě nabídnutou přesilovku pět na tři v trvání 50 vteřin ještě Energie nevyužila, ale následnou klasickou početní výhodu již ano. Domácí posunul do vedení Sičák. Převaha Západočechů ve druhém dějství vyústila ve 28. minutě ve třetí branku, kdy po nahození Rohana neudržel Štůrala puk a Gríger jej pohotově dorazil.

I přes aktivitu domácích se po druhé dvacetiminutovce však šlo do kabin za nerozhodného stavu, když Zlín využil z minima šancí maximum. Ve 32. minutě využil po nahrávce Ondráčka zcela osamocený Horák přesilovou hru a o šest minut později po chybě Rohana na útočné modré proměnil samostatný nájezd Kubiš.

Přestřelka pokračovala i v závěrečné třetině, na branku Rachůnka ve 42. minutě ještě dokázal Zlín o pět minut později odpovědět zásluhou Kubiše, ale poté se již prosazovali domácí. Ve 49. minutě využil přesilovku pět na tři Skuhravý a poslední slovo měl aktivní Rachůnek.

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) Branky a nahrávky: 26. Nahodil (Rolinek, Schaus), 54. Nahodil (P. Sýkora, Trončinský) - 3. Eberle (Škůrek, Roman Vlach), 40. Holec (Macuh), 53. Eberle (Škůrek, Burian). Rozhodčí: Kika, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 3228.

Sestavy:

Pardubice: Martin Růžička - Chaloupka, Trončinský, Ovčačík, Schaus, Ščotka, Nedbal - P. Sýkora, Rolinek, Nahodil - J. Sýkora, Tomášek, Hubáček - Bárta, T. Kaut, Starý - M. Beran, Poulíček, M. Kaut - Špirko. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Rutar, Ondrušek, Rašner, Staněk - Eberle, Roman Vlach, Burian - T. Miküš, Holec, Laš - Fořt, P. Mrázek, Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hlasy trenérů po zápase  HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc:

Miloš Holaň (Pardubice): "Musím v první řadě poděkovat divákům, že za námi pořád stojí. Na začátku zápasu jsme měli těžké nohy, byl to těžkopádný hokej a spíš boj než lehkost. Strašně se nadřeme na gól a potopí nás neuvěřitelná chyba zkušených hráčů, kteří nezvládnou situaci. Budu konkrétní, jedná se o Petra Hubáčka a Marka Trončinského. Dělají neskutečné chyby, a ačkoliv chceme hrát z obrany, tak hráči si neplní svoje povinnosti. Budeme muset zřejmě přistoupit k tvrdším trestům, protože takhle se za tým a za Pardubice nehraje. Bereme to jako přípravu na baráž, takže tvrdě trénujeme, ale to hráče neomlouvá. Výkon musí být úplně jiný a lepší. Musí se začít vyhrávat, protože v baráži pro nás bude největším soupeřem naše hlava."

Jan Tomajko (Olomouc): "Vyhráli jsme, jsme spokojení. Předchozí domácí zápas s Karlovými Vary jsme vysoko prohráli, takže to pro nás je taková určitá náplast."

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 6:4 (1:1, 2:2, 3:1) Branky a nahrávky: 16. V. Tomeček (T. Rachůnek, Mikulík), 24. Sičák (Gríger, Skuhravý), 28. Gríger (M. Rohan, T. Rachůnek), 42. T. Rachůnek (Flek, Mikulík), 49. Skuhravý, 57. T. Rachůnek (Benák) - 11. Ostřížek (J. Ondráček, Honejsek), 32. O. Horák (J. Ondráček, Ostřížek), 38. Kubiš, 47. Kubiš (O. Horák). Rozhodčí: Souček, Pražák - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 3:9. Využití: 4:2. Diváci: 2215.

Sestavy:

Karlovy Vary: Závorka - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Rýgl, Benák, od 21. navíc Weinhold - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Tuominen, Stloukal - Flek, Kindl, O. Beránek, od 21. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Zlín: Štůrala - V. Zadražil, Kotvan, Matějíček, Chmelíř, Žižka, Ferenc, O. Horák - Kovařík, Popelka, Kubiš - J. Ondráček, Honejsek, Ostřížek - Okál, Kratochvíl, Říčka - Goiš. Trenéři: Robert Svoboda a M. Hamrlík.

Hlasy trenérů po utkání  HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín:

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Představovali jsme si trošku lepší nástup do zápasu, protože jsme věděli, že Zlín bude unaven po dlouhé cestě, a věděli jsme, že zkouší i pár nových hráčů. Nicméně jsme dali šest gólů, proměnili jsme čtyři přesilovky. Z pohledu defenzivy to z naší strany nebylo úplně perfektní, bylo tam spoustu chyb. To si musíme rozebrat. Nicméně pro diváky to byl atraktivní zápas, účel to splnilo. Tři body jsme získali, takže můžeme být spokojeni."

Martin Hamrlík (Zlín): "Gratuluji Varům k dnešnímu vítězství. My jsme spokojení i přes prohru, protože hráči k tomu přistoupili dobře. Měli jsme tady hodně nových kluků, dva úplně nové, které jsme třeba ještě vůbec neviděli. Takže spokojenost s předvedeným výkonem tady je. Dnešního zápasu jsme se báli, víme, že Vary jsou silné a doma nastoupily v plné sestavě. Měli jsme strach, abychom nechytli nějaký debakl, ale zápas byl dlouho nerozhodný. Rozhodly perfektní přesilovky domácích."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články