Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spartu dovedly k vítězství nad Litvínovem Pechovy gólové asistence

Praha - Sparta po výhře nad Litvínovem 3:1 stále pomýšlí na druhou příčku tabulky. Pražany nasměroval k dalším třem bodům útočník Lukáš Pech, který do ligové produktivity přidal další dvě přihrávky a navýšil průběžné vedení v kanadském bodování. Vítěznou trefu zařídil Petr Kumstát. Sparta si připsala pátou výhru v řadě, naopak Litvínov přišel o čtyřzápasovou vítěznou sérii.

"Chtěli jsme vyhrát, protože Litvínov nás měl (v tabulce) na dostřel a my jsme chtěli zůstat třetí. A chceme vyhrávat i doma před našimi fanoušky, což se podařilo," řekl po zápase Pech, jenž má aktuálně na svém kontě 50 bodů a zvýšil svoji šanci na triumf v soutěži produktivity.

"Těší mě, že vedu, ale jsou ještě dvě kola a někdo klidně může dát tři góly nebo udělat pět bodů. Uvidíme, jak to dopadne," uvedl Pech, jenž se ale s dosud druhým Petrem Vránou popichuje. "Hecujeme se, kdo koho uplatí, aby na něj spoluhráči nehráli. Ale přejeme si to navzájem," podotkl Pech, jenž má aktuálně tři body k dobru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Litvínov

Oba týmy si hned v úvodu zápasu vyzkoušely hru v početní výhodě, gólově ji však zužitkovat nedokázaly. Do první větší šance se dostal až v osmé minutě při hře pět na pět Vrána. Janus se však stačil včas přesunout a jeho střelu betonem vyrazit.

Ve 12. minutě se domácím podařilo kombinačně rychle přejít z obrany do útoku a Gernát po spolupráci s Řepíkem a Hlinkou otevřel skóre. O druhou branku Pražanů se poté postaral na brankovišti pohotově dorážející Kumstát. Střela Barinky se zastavila o Pecha a jeho spoluhráč nezaváhal. "Důležité bylo, že jsme byli před brankou," vyzdvihl Pech.

Litvínov však o 48 vteřin později snížil. Novotný vyrazil Pilařovu střelu z obranné modré čáry k dojíždějícímu Hořavovi, jenž se v zakončení nemýlil. Následně ale Severočeši hned třikrát za sebou faulovali a Sparta přece jen potvrdila, že má nejlepší procentuální využití přesilových her. Na 3:1 zvýšil Buchtele, jenž si tak připsal čtvrtý gól v sedmém zápase po svém návratu z KHL.

V polovině duelu se na ledě začalo jiskřit. Rozhodčí nepotrestali Hlinkův faul na Pavlíka a výsledkem byly bitky Pavlíka s Řepíkem a Nedomlela se Sörvikem. Po chvilce ale emoce opadly a hosty mohl vrátit do hry před Novotným osamocený Hübl, gólman Sparty chytající potřetí za sebou místo potrestaného Pöpperleho ale jeho šanci zlikvidoval.

Další příležitosti zdramatizovat duel měli hosté při vyloučeních Barinky a Řepíka, kontaktní gól se jim ale vstřelit nepodařilo. Sparta, v jejíž sestavě se poprvé objevil i útočník Hlaváč, tak získala tři body. Nezměnila to ani tyč Pavlíka v samotném závěru.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Gernát (Řepík, J. Hlinka), 17. Kumstát (Pech, Barinka), 28. Buchtele (Pech, Forman) - 18. M. Hořava (K. Pilař). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. Diváci: 11 074.

Sparta: F. Novotný - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Eminger, Nedomlel, od 30. navíc Kalina - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Hlaváč, Klimek, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Litvínov: Janus - Gula, F. Pavlík, Sörvik, Kubát, K. Pilař, Z. Sklenička - Martynek, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Gerhát, Trávníček - Válek, K. Reichel, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Zdeněk Moták (Sparta): "Ve třetí třetině jsme si zápas zkomplikovali dvěma vyloučeními, ale na druhou stranu jsme hráli zodpovědně, poctivě a velice sebevědomě. Předváděli jsme hokej, který musel hráče i fanoušky bavit."

Darek Stránský (Litvínov): "V první třetině jsme hráli dvě přesilové hry, a pokud chceme na Spartě pomýšlet na body, tak je potřeba je proměnit. To se nestalo a soupeř nám poté odskočil o dva góly. Podařilo se nám poměrně šťastně snížit, takže třetina pro nás vyzněla dobře. Druhou jsme ale nezačali dobře a byli jsme moc vylučovaní. Dostávali jsme se pod tlak a inkasovali jsme třetí a rozhodující gól. Abychom poté byli v poslední třetině schopní utkání více zdramatizovat, museli bychom si vytvořit větší tlak a více šancí. Dnes jsme byli nevýrazní a odjíždíme zaslouženě bez bodu."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články