Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Liberec bude útočit na Prezidentský pohár, Sparta se chce dotáhnout na Třinec

Praha - Liberečtí hokejisté si mohou ve 49. kole extraligy zajistit obhajobu Prezidentského poháru. Bílí Tygři hostují na ledě Vítkovic, a pokud zvítězí už po šedesáti minutách, nemusejí se ohlížet na výsledek druhého Třince, který hraje v Brně. Třetí Sparta ztrácí na Oceláře tři body, které se bude snažit stáhnout v duelu proti Mladé Boleslavi, která hájí pozici v předkole play-off. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav - Sparta Praha sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:20.

Sparta usiluje o druhou příčku, Boleslav o play-off

Mladá Boleslav zabrala v pravý čas. Středočeši bodovali osmkrát za sebou, z toho šest utkání vyhráli a pokaždé se jim to podařilo v základní hrací době. Mají díky tomu šest bodů k dobru na jedenáctý Zlín.

Zároveň ale nelehký los. Po pátečním duelu se Spartou míří tým do Chomutova, následně přivítá Třinec a základní část zakončí v Liberci. "Bude to těžké, ale chceme a potřebujeme v těch utkáních ještě nějaké body uhrát," zdůraznil útočník Jakub Klepiš.

Sparta dala najevo, že už nehodlá přepustit třetí příčku a chce spíše o stupínek výš. "Jsme ve fázi sezony, kdy každý bod může měnit pozice v tabulce. Chceme skončit v základní části co nejvýše, ať už kvůli výchozí pozici pro play-off či kvůli boji o postup do příštího ročníku Ligy mistrů," uvedl asistent trenéra Zdeněk Moták.

"V Boleslavi nás čeká těžký zápas, domácí také bojují o co nejlepší postavení v tabulce a budou se na nás chtít vytáhnout. Chceme navázat na výsledkově úspěšné předchozí zápasy," připomněl Moták sérii tří výher. Disciplinární trest si odpykává gólman Pöpperle.

Ostravané potřebují přerušit sérii proher, Liberec míří za Prezidentským pohárem

Vítkovice se třemi porážkami v krátkém sledu vyřadily z reálného boje o přímý postup do čtvrtfinále a zkomplikovaly si i situaci ve hře o předkolo - na jedenáctý Zlín už mají jen pětibodový náskok. V pátek jim navíc stojí v cestě neoblíbený Liberec, s nímž v extralize osmkrát v řadě nebodovaly.

"Musíme navázat na to, co jsme předvedli ve třetí třetině proti Zlínu. Tlačili jsme se do branky, byla tam snaha něco s výsledkem udělat, ale pořád se trápíme v koncovce," řekl trenér Pavel Trnka. Ostravané postrádají zraněné Kucseru a Tybora, do hry se po trestu vrací Baranka.

Úřadující šampion Liberec se po nepovedené sérii, kdy ve třech utkáních inkasoval v základní době celkem 14 branek, zvedl. V dalších třech duelech bodoval naplno a dohromady obdržel pět gólů. "Přirozeně jsme se zaměřili na to, abychom tolik neinkasovali. Ve Vítkovicích nás čeká s ohledem na pozici domácích extrémně těžké utkání, na které se hodně soustředíme. Rádi bychom uspěli a potvrdili vítězství v základní části," řekl asistent trenéra Karel Mlejnek.

Brno nechce ztratit šestou pozici, Třinec zase druhou

Kometa si stále drží pozici lídra tabulky z domácích zápasů, přesto se ale nemůže vyhrabat z výsledkové i herní krize. Zoufale bojuje o udržení šestého místa a naději na přímý postup do play-off. "Věřím, že potvrdíme postavení v tabulce domácích zápasů a Třinec porazíme. Také náš soupeř střídá lepší zápasy s horšími. Ovšem pokud chceme uspět, tak se musíme výrazně zlepšit oproti našemu poslednímu vystoupení v neděli v Praze se Spartou," uvedl asistent trenéra Kamil Pokorný.

Cestu k úspěchu spatřuje v návratu k hokejové jednoduchosti. "Podobně jsme hráli v posledním domácím vítězném utkání proti Pardubicím. Bohužel se strašně nadřeme na góly," podotkl Pokorný. Do sestavy Brna se vrátí po jednozápasové přestávce útočník Vincour, na marodce jsou stále obránci Štencel s Krejčíkem a útočník Zaťovič.

Komfortní náskok druhého Třince na zbytek pole se takřka rozplynul a může ho přeskočit Sparta. Oceláři z posledních dvanácti kol pouze třikrát vyhráli v normálním čase. "Nemusím říkat, že pracujeme na zlepšení. Ale skoro v každém zápase se opakuje naše trápení v přesilovkách, málo střelby, pak to je pořád těsné a otevřené," řekl asistent kouče René Mucha. Třinci schází Martin Růžička.

Chomutov letos se Zlínem ještě neztratil ani bod

Zlín dělí po vítězství ve Vítkovicích dva body od postupu do předkola. Na desátou Plzeň ztrácejí Berani jen bod, ale mají horší vzájemnou bilanci. Cesta k zachování naděje vede přes vítězství nad Chomutovem, s nímž však Berani v tomto ročníku ze tří zápasů nezískali ani bod.

"I tato statistika svědčí o tom, že nás čeká těžký soupeř, který disponuje kvalitními útočníky. Máme ale všechno ve svých rukou. Pokud budeme plnit taktické pokyny jako v posledních zápasech, můžeme uspět," věří zlínský trenér Robert Svoboda. Na marodce je obránce Řezníček, naopak Zlín posílí do konce sezony obránce Vojtěch Zadražil z Prostějova.

Chomutov cítí šanci na přímý postup do čtvrtfinále. "Měli jsme úkol dostat se do desítky, šestka je něco navíc. Bylo by to výborné a byl by i prostor na odpočinek pro kluky. Mohl by nám pomoci tlak, který na sobě o desítku hrající domácí mají, ale ve Zlíně se hraje těžko, diváci vytvoří dobrou atmosféru," předpověděl asistent trenéra Petr Martínek. Na marodce je Tomica.

Plzeň drží desítku zuby nehty, Litvínov usiluje o čtvrtou výhru v řadě

Litvínov po slabším období vyhrál pět ze šesti posledních zápasů, na sedmý Chomutov má k dobru šest bodů a doma proti Plzni příležitost svou pozici ještě posílit. Plzeň však naproti tomu touží udržet své postavení mezi desítkou, neboť další dva zápasy sehrají Indiáni doma proti nejhorším celkům soutěže, Karlovým Varům a Pardubicím, v nichž by mohli účast v předkole potvrdit.

"Víme, o co hrajeme. Do konce je pár zápasů a my musíme urvat každý bod. Nesmíme koukat na zápasy okolo, musíme jít do zápasů naplno. Zápasy jdou rychle za sebou a my každý další musíme odmakat a pokusit se ho vyhrát. Když to uděláme, štěstí se k nám přikloní," řekl zkušený obránce Petr Kadlec.

Olomouc potřebuje překvapit na ledě Hradce Králové

Hradec Králové po sérii čtyř výher podlehl těsně domácímu Liberci a ještě nemá čtvrtfinálovou jistotu. "Díváme se hlavně pod sebe. Mnohem více než nahoru. Chceme zůstat v šestce a být v klidu. Co bude navrch, to je jen další pozitivum. Neřešíme teď, jestli přeskočíme Třinec. Kdyby se to náhodou povedlo, určitě by to byla radost," řekl útočník Richard Jarůšek.

Olomouc je v těžké pozici. Na desátou Plzeň má manko čtyř bodů, ve hře jich zůstává 12. "Potřebujeme sbírat body. Bez ohledu na to, kde hrajeme. Je jedno, zda hrajeme na Spartě nebo v Hradci Králové. Potřebujeme bodovat kdekoliv, nedá se nic jiného dělat. Myslím, že minimálně tři zápasy z těch zbývajících čtyř musíme vyhrát," předpověděl asistent trenéra Jan Tomajko.

V generálce před play-out se střetnou Pardubice s Karlovými Vary

Karlovy Vary a Pardubice čeká předehra toho, co bude následovat ve skupině o umístění. "S Energií budeme hrát ještě sedmkrát do konce sezony. Každý zápas chceme vyhrát, je to důležité pro psychiku hráčů, dále se musíme držet toho, co chceme hrát. Nesmíme jít do utkání jako kaskadéři, ale hrát to, co si řekneme. Musíme dodržovat stanovenou taktiku a hrát naplno pořád stejně od první do poslední minuty," uvedl kouč Miloš Holaň. Mimo hru jsou Rolinek a Tomášek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články