Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bodl a věděl, že je zle. Bylo to hodně stupidní, přiznal vyloučený Pöpperle

Praha – Málokdy se stává, že gólman nedohraje zápas kvůli zákeřnému faulu na protihráče. V zápase s Kometou se to "povedlo" sparťanskému strážci branky Tomáši Pöpperlemu. Jednička týmu musela předčasně do kabin s trestem na pět minut a do konce utkání za bodnutí koncem hole. Ve 37. minutě zcela zjevně bodl hostujícího kapitána Leoše Čermáka, který přes něho nechtěně přepadl. Pöpperle za svůj přestupek obdržel třízápasový trest.

Tomáš Pöpperle fauluje Leoše Čermáka
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"Byl tam celkově souběh nějakých věcí, ležel tam na mně hráč, já jsem vstával a ohnal jsem se po něm. Trošku stupidní. Spíš tedy hodně stupidní... Věděl jsem hned, že je zle, aniž bych věděl, kam jsem ho trefil, nebo netrefil. Bylo mi to jasné," přiznal Pöpperle.

Prožil si pak v kabině hodně krušné momenty. "To bylo hrozný. Kluci nemuseli ani nic říkat. Za stavu 2:0 takhle oslabit tým, to je sbohem, rozume... Až když jsme pak odskočili na těch 3:0, tak jsem se přece jen trochu uklidnil, že to kluci zvládli a že mě v tomhle podrželi," ocenil Pöpperle výkon spoluhráčů.

Pöpperle si vysloužil stopku, zpět bude ale už na závěr základní části

Pöpperlemu navíc zastavila činnost disciplinární komise, která své rozhodnutí zveřejnila na sociální síti. Sparta se tak bude muset bez své jedničky obejít celý tento týden, kdy se nejprve v úterý utká v dohrávce 18. kola s Olomoucí, v pátek se představí v Mladé Boleslavi a v neděli přivítá Litvínov. Na závěrečné dva zápasy základní části i play-off už bude Pöpperle trenérům opět k dispozici. 

Předseda komise Karel Holý ve zdůvodnění uvedl, že Pöpperle nepřiměřeně zareagoval na Čermákovu přítomnost v brankovišti a kontakt s ním, po němž nebyl schopen čelit případné střele soupeře. Konstatoval, že úder vedl s vysokou intenzitou, uznal ovšem, že Čermáka nezasáhl do oblasti hlavy a krku, ale do hrudníku. Holý tak na faul nenahlížel jako na zvlášť závažný.

Podle pravidel mohl brankář Sparty dostat trest na jeden až čtyři zápasy. Polehčující okolností pro Pöpperleho bylo, že v uplynulých letech nebyl disciplinárně trestán a Čermák utkání bez zranění dohrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Pöpperle obdržel od disciplinární komise trest na tři zápasy

Zuby vydržely

Čermák žádnou vinu na celém incidentu necítil. "Srazil jsem se s bekem a přepadl přes brankáře. Snažil jsem se zvednout, domácí hráč mě ale znovu povalil na brankáře. Vznikla mela a pak se po mně ohnal. Dostal jsem koncem hokejky do obličeje a sudí to posoudili, jak to posoudili," popsal Čermák.

Brněnský kapitán byl hlavně rád, že se vše obešlo bez zranění. "Zuby naštěstí vydržely. Samozřejmě to nebylo nic příjemného. Škoda, že jsme v dlouhé přesilovce zápas trochu nezdramatizovali. Mohli jsme se vrátit do utkání, ale přesilovky jsme dnes hráli hodně špatně," uvedl Čermák.

Přešlap s důsledky

Vše dobře viděl i autor dvou sparťanských gólů Lukáš Pech. "Viděl jsem, jak tam na 'Pepísovi' ležel Leoš Čermák a nechtělo se mu moc vstávat. Faul to ale byl. S tím se teď musí Tomáš poprat. Vyplynulo to ze situace, ale samozřejmě se to nedělá. Tomáš si to sám dobře uvědomuje. Filip Novotný ho pak výborně zastoupil," řekl Pech.

"Takové věci by se neměly stávat. Z Tomášovy strany je to přešlap, ale i takové se občas stávají. Určitě to samozřejmě mrzí i samotného Tomáše. Bavili jsme se o tom jen málo; podíval se na mě a já hned věděl svoje. Už z videa jsem viděl, že nereagoval dobře. Tomáš i my všichni tady za to teď musíme nést důsledky," připustil trenér brankářů Sparty Petr Přikryl.

"Jak znám Tomáše, byla v tom asi spousta negativních emocí, ale nic zákeřného. Hned poté si vše uvědomil, ale už to nešlo vzít zpátky," uvedl asistent sparťanského kouče Zdeněk Moták.

Zástupci Sparty třízápasový trest pro Pöpperleho akceptovali a na svém webu uvedli, že brankáři navíc udělili blíž nespecifikovanou pokutu. Zároveň ale Pražané podali stížnost na rozhodčí Hejduka s Bulanovem, neboť dle jejich názoru měl před inkriminovaným momentem přerušit hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články