Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa po devíti zápasech brala z utkání tři body, odnesly to Pardubice

Brno - Brňané přerušili černou sérii čítající devět zápasů, ve kterých nedokázali získat z utkání všechny body a po vítězství 4:1 proti Pardubicím včas zabrali. Před Chomutovem si drží Kometa jednobodový odstup a o šestku bude muset bojovat až do konce. Dynamo si připsalo čtvrtou porážku v řadě a podobně jako Karlovy Vary bude hrát play-out.

Slavící hokejisté Brna v utkání proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Do sestavy Komety se po uzdraveném Martinu Eratovi vrátili také další dva útočníci - Tomáš Vincour a Vojtěch Němec. "Ze začátku to nebylo z mé strany nic ideálního. Necítil jsem se nejlépe. Moc mi pomohli spoluhráči v útoku a celý tým. Šlapalo se, nesl jsem se na týmové vlně," řekl Vincour, který se vrátil do zápasového rytmu po třítýdenní přestávce.

Brňané se snažili od úvodních minut dostat soupeře pod tlak. Jejich souhru poznamenala křečovitost. Z ní je vysvobodil vedoucí gól, který vstřelil v šesté minutě po Haščákově úniku Vondráček.

"Byla trochu ostuda, jak jsem tam spadl. Tak jsem to aspoň zachránil přihrávkou na branku. Konečně jsme vyhráli a zlomili nevydařenou sérii. Hráli jsme celý zápas zodpovědně," poznamenal Haščák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Pardubice

Pardubičtí hokejisté po inkasované brance zvýšili svou aktivitu. Do vyloženějších příležitostí se však dostávali jen s obtížemi, střely ze střední vzdálenosti kryl pozorný Vejmelka.

Houževnatě hrající Dynamo drželo se soupeřem krok ještě do poloviny druhé třetiny. V dalším průběhu už diktovala vývoj utkání Kometa, kterou nastartovala do tlaku přesilovka. V početní převaze ještě Brňané gól nedali, v drtivém tlaku stačil šance pochytat brankář Hübl.

Ovšem pouhé čtyři sekundy po návratu vyloučeného Havlíka zakončil kombinaci Martina Erata s Hruškou gólovou střelou Hynek Zohorna. O 21 sekund později zúročili Brňané pokračující nápor třetí brankou, kterou přidal Haščák.

Případná naděje Pardubic na zvrat padla hned v úvodu třetí třetiny. Vyloučení Trončinského potrestal po pouhých 13 sekundách početní výhody Vincour, který navíc deset minut před koncem trefil tyčku.

Dynamu se podařilo v závěru gólem Nahodila alespoň zkorigovat skóre. Další nabídku k úpravě výsledku při půlminutové přesilovce pět na tři už hosté nevyužili.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Haščák), 34. H. Zohorna (J. Hruška, M. Erat), 35. Haščák (Dočekal, Vondráček), 41. Vincour (Gulaši, Kováčik) - 51. Nahodil (Trončinský). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7612.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, F. Král, Bartejs, Malec, D. Mikyska, Gulaši - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Brabenec - Vondráček, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Pardubice: J. Hübl - Chaloupka, Trončinský, Schaus, Ščotka, L. Havlík, Zajíc - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - M. Beran, D. Tomášek, P. Hubáček - F. Zadina, Nahodil, Bárta - Starý, T. Kaut, M. Kaut - J. Sýkora. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Kamil Pokorný (Brno): "Byl to psychicky hodně náročný zápas. Věděli jsme, že musíme vyhrát. Dobře jsme se na utkání nachystali. Pardubice hrály velice organizovaně. Pomohl nám první gól, kdy jsme využili zaváhání soupeře. Ve druhé třetině jsme po ubráněném oslabení dali dva rychlé góly, které nás hodně zvedly. Dnes byla cítit z hráčů velká zodpovědnost za výsledek a osobní výkon. Proto jsme si po zásluze došli pro tři body. Jsem rád, že se nám podařilo potěšit i diváky."

Miloš Holaň (Pardubice): "Nepřijeli jsme v ideálním rozpoložení. Dlouhodobě nám vypadl nejlepší obránce Čáslava, jiní hráli se sebezapřením. Naše taktika byla postavená na velice dobré hře ve středním a obranném pásmu s čekáním na brejky. Za první třetinu musím kluky pochválit, pokyny plnili do puntíku. Dostali jsme první gól, ale třetina pro nás dopadla dobře z pohledu herního projevu. Ve druhé třetině přišel zlomový moment, kdy jsme inkasovali dva rychlé góly. Trochu jsme se po nich složili. Ale do další třetiny jsme šli s čistou hlavou, že se nebudeme dívat na kostku, jaký je výsledek. Chtěli jsme produkovat hokej, na jaký jsme se připravovali. Hráče musím pochválit za dobrou hru, i když výsledek nevypadá ideálně. Velice dobře zachytal Hübl, což je parádní pro celý tým."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články