Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kometě se nedaří, Zlín vyhrál v Brně 4:2

Brno – Zlínu neuškodilo ani neproměněné trestné střílení Honejska a z Brna si odvezl výhru po výsledku 4:2. Petr Holík zapsal v utkání tři body za branku a dvě asistence. Ševci se vrátili na desáté místo a aktuálně mají tříbodový náskok před Mladou Boleslaví. Kometa má z pěti utkání jen jedno vítězství a pomalu se propadá tabulkou, nyní klesla na pátou příčku.

Robert Říčka se raduje z branky do sítě Komety
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Zajímavý scénář dostal zápas hned v úvodních třech minutách. Ve 2. minutě se dostal do úniku Honejsek, kterého stačil Gulaši zastavit jen faulem. Trestné střílení ale zlínský útočník neproměnil. O pouhých 79 sekund později nechali hostující zadáci před Kašíkem volného Haščáka, jenž po Vincourově přihrávce otevřel skóre utkání.

Po inkasované brance vsadil Zlín na důraznou útočnou hru. Vytvořil si převahu a soupeři důsledným napadáním hodně komplikoval rozehrávku. Kometa se dostala pod tlak a často se místo založeného protiútoku osvobozovala jen vyhazováním kotouče z obranné třetiny. Převahu ale Zlín nedokázal zúročit, v koncovce postrádal přesnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Zlín

Ve druhé třetině se scénář zápasu otočil. Kometa zpřesnila hru, zvýšila bojovnost i agresivitu. Brankář Kašík ale statečně odolával ostré palbě. Zlínu se podařilo v této části založit jen dvě vážnější akce. Ve 29. minutě brankář Čiliak zlikvidoval sólový únik Veselého. O pět minut později ale brněnský gólman nestačil zareagovat na Říčkovu střelu, která mu proklouzla do sítě.

Zlínu dopomohla v poslední třetině k získání jednobrankového náskoku využití přesilová hra. Střelu obránce Marušáka stačil Čiliak vyrazit jen před Kotvana, který jej pohotově prostřelil. Vzápětí zachránila brněnského brankáře po střele Holíka horní tyčka.

O tři minuty později mířil Holík přesněji, na jeho střelu k tyči Čiliak nedosáhl. Čtyři minuty před koncem se podařilo Káňovi vstřelit kontaktní gól. Vyrovnat ale Kometa nedokázala. Zlín dohrával posledních 86 sekund v oslabení. Přesto se mu při power play Brna podařilo gólem Řezníčka 26 sekund před koncem pečetit svou výhru.

Kometa Brno - PSG Zlín 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 4. Haščák (Vincour, F. Král), 57. J. Káňa II (Trška, Vincour) - 34. Říčka (Blaťák, P. Holík), 45. Kotvan (Marušák, P. Holík), 50. P. Holík (D. Šťastný), 60. Řezníček. Rozhodčí: Čech, Hejduk - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).

Brno: Čiliak - O. Němec, F. Král, Štencel, Trška, Gulaši, L. Zábranský ml, Vágner, Malec - Vincour, L. Čermák, Haščák - H. Zohorna, V. Němec, J. Káňa II - R. Zohorna, Nečas, M. Kvapil - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Popelka, Honejsek - Okál, Chytil, O. Veselý - Kubiš, Sedláček, Ostřížek. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Kamil Pokorný (Brno): "Spokojeni nejsme. Ačkoliv hráči makali, získali jednobrankový náskok. Soupeř ale hrál velice dobře. Ve druhé třetině jsme byli lepší, ale gól jsme dostali my. Všechno bylo otočené. Ve třetí třetině při přesilové hře soupeře jsme po nešťastném odrazu inkasovali branku. Situace byla proti nám. Zlín se z brejku utrhl a zvýšil náskok na 3:1. Měli jsme ohromnou podporu diváků. Do poslední chvíle jsme věřili, že bychom mohli se zápasem něco udělat. Bohužel jsme na bod nedosáhli. Zklamání je velké."

Robert Svoboda (Zlín): "Jsme spokojeni. Získali jsme dnes všechny body po utkání v Karlových Varech, které nám nevyšlo. Hráče musím pochválit za předvedenou hru. Zlepšili jsme produktivitu. Čtyři branky stačily na to, abychom v Brně bodovali."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články