Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kanonádu Vítkovic řídili extřinečtí. Dávat góly proti nim mě těší, libuje si Tybor

Ostrava - Hned na čtyřech ze šesti gólů Vítkovic proti Třinci měli zásadní podíl bývalí hokejisté Ocelářů. O branky se postarali Radoslav Tybor, Jan Výtisk a David Květoň, a právě pro prvního jmenovaného bylo vítězství obzvlášť sladké.

Radující se Radoslav Tybor a Ondřej Roman z Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Já tam skoro všechny kluky znám, a proto jsem se na zápas těšil. Dát dva góly proti nim, to mě těší. Před zápasem od nás kluků, co jsme byli v Třinci, samozřejmě padly nějaké prémie. Nějakou svačinku uděláme. Ale ještě jsme neřešili, že zrovna nám to tam dneska tak napadalo," řekl Tybor.

Právě slovenský útočník, jenž se v zápase radoval hned dvakrát, byl nejvíce vidět. Dres Ocelářů oblékal v druhé polovině minulé sezony. Výtisk a Květoň se prosadili jednou. Výtisk se spíše vyžívá v tvrdých soubojích, proti Třinci se přitom trefil již podruhé v sezoně. "Podle toho by se mohlo zdát, že na Třinec mi to jde, ale to je štěstí. Důležité jsou tři body pro nás," ujistil Výtisk, který má na svém kontě tři vstřelené branky v sezoně.

Vítkovice po porážkách s Hradcem Králové a Olomoucí druhý tým tabulky sice přehrávaly, ale gólově ho rozmetaly až v poslední dvacetiminutovce. Podle Výtiska bylo klíčové, že tým od taktiky neuhnul ani po dvou slepených gólech hostů na 2:3.

"Trenér si vzal time out a uklidňoval nás, ať hrajeme pořád stejně, protože jsme byli celý zápas lepší a přehrávali jsme je. Že šance přijdou. Přišly, a my je využili. Tady tím jsme to otočili," rozebíral Výtisk.

Pětatřicetiletý zadák, který si v utkání připsal kromě gólu i asistenci, nebyl názoru, že Vítkovice namotivovala jen atmosféra derby. "Neřekl bych, že to bylo tím derby. Poslední dobou jsme do toho nedávali to, co bychom měli. Museli jsme to stopnout. Řítili jsme se někam, kam jsme nechtěli," přiznal Výtisk.

Tybor si naopak liboval, že ho plný dům vyhecoval. "Když přijde plná hala, hraje se mi výborně. I trenér to zhodnotil, že to byl asi náš nejlepší výkon v sezoně," dodal Tybor.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Třinec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články