Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vary zaskočily Zlín, který si nepřilepšil v boji o play-off

Karlovy Vary - Povinné tři body ze západu Čech se rozjetému Zlínu přivézt nepodařilo. Karlovy Vary si nečekaně připsaly jasné vítězství 4:1, když otočily nepříznivě se vyvíjející výsledek a rozhodly třemi góly v druhé třetině. Berani tak zůstanou jedenáctí a neposunuli se na příčky zajišťující play-off, Energie se vyškrábala před poslední Pardubice. 

Slavící hokejisté Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

O první nebezpečnou střelu zápasu se postaral hned v první minutě hostující Bukarts, Závorku v brance Energie ale nepřekvapil. Úvodní minuty byly ve znamení častých vyloučení, a to zejména ze strany domácích. Když v šesté a sedmé minutě byli krátce po sobě vyloučeni Skuhravý a Rohan, dostali hosté šanci hrát dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou využil Kotvan.

O chvíli později mohl jít Zlín do dvoubrankového vedení, ale tutovku Šťastného z bezprostřední blízkosti výborným přesunem v brankovišti zlikvidoval Závorka. Rovněž Energii se ale podařilo využít přesilovku. V 17. minutě vyrovnal střelou z vrcholu kruhu Mikulík. Povzbuzení domácí mohli v téže minutě dokonce jít do vedení, ale Kašík předvedl skvělý zákrok a vychytal Gorčíka.

Druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení výborného výkonu Západočechů. Střelu Rýgla dokázal v úvodu této části hry ještě Kašík zlikvidovat, ale ve 25. minutě již nestačil na prudkou střelu Stloukala, který zužitkoval nezištnou přihrávku Tomečka zpoza branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Zlín

Při vyloučení Ostřížka pokračovala Energie v obratu zápasu, ve 29. minutě střelu Rohana tečoval Gorčík. Hráči z lázeňského města poté na dlouhé minuty uzamkli Zlínské v jejich obranném pásmu a jenom díky zákrokům Kašíka jejich skóre nenarůstalo. Hostující brankář se vyznamenal zejména při střele Tuominena a dorážkách agilního Gorčíka. Ve 35. minutě ale již kapituloval a Benák si připsal první gól v sezoně.

Do závěrečné třetiny vystřídal v brance Zlína Kašíka Štůrala. Domácí si však s přehledem pohlídali tříbrankový náskok a Zlín k ničemu nepustili. Naopak hosté aktivitu Varů často likvidovali jen za cenu faulů. V 58. minutě hrála Energie přesilovku pět na tři, při které Benák trefil břevno. Další gól ale již nepadl.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Mikulík (Skuhravý, Benák), 25. Stloukal (V. Tomeček), 29. Gorčík (M. Rohan, Dušek), 35. Benák (Gríger, V. Tomeček) - 7. Kotvan (Bukarts, P. Holík). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 2514.

Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Sičák, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, M. Rohan, Baldajev - V. Tomeček, Tuominen, Mullane - Mikulík, Skuhravý, Kindl - Gorčík, Dušek, Stloukal - Davídek Gríger, Vachovec. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Zlín: Kašík (41. Štůrala) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka, od 41. navíc Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Ondráček, Ostřížek, Gago. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "V první třetině jsme tahali vyloženě za kratší konec, Zlín byl aktivnější. Skóroval při přesilovce pět na tři, měl tam nějaké další příležitosti, rovněž nás i přestřílel. Z naší strany to bylo takové nemastné neslané. Před druhou třetinou jsme si v kabině něco řekli a na led přišel úplně jiný tým, který hrál mnohem agresivněji. Shazoval kotouče do předbrankového prostoru, hrál v prostoru, odkud padají góly, a rovněž se nám povedlo i vstřelit branky. Jsme rádi, že jsme dnes využili i dvě přesilové hry, které se nám dlouhodobě nedaří. Třetí třetinu jsme zahráli už tak, abychom si výsledek pohlídali."
Martin Hamrlík (Zlín): "Musím pogratulovat Varům k jejich vítězství. Přestože jsme přijeli o den dříve, dobře jsme odehráli pouze první třetinu, ve které se lámal chleba. Měli jsme dlouhou přesilovku pět na tři, kde jsme vstřelili pouze jednu branku. Kdybychom při další výhodě pět na čtyři odskočili o dvě branky, mohlo se utkání vyvíjet jinak. Od druhé třetiny bylo na ledě už jenom jedno mužstvo. My jsme potom nepředvedli už vůbec nic."
  

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články