Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sparta doma nezvládla po Chomutovu ani duel se Zlínem a Kašíka nepřekonala

Praha - Spartě se povánoční období nevydařilo a po Chomutovu doma ztratila body také se Zlínem, kterému podlehla 0:3. Ševci se mohli opřít o bezchybného Kašíka v brance, který zaznamenal třetí nulu v sezoně. Zlín si vypracoval v první třetině dvougólový náskok po brankách Vlacha a Kubiše, který přidal i pojistku. Zlín už je v desítce, Spartě naopak uniká čelo tabulky.

Utkání Sparta - Zlín
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Sparta odehrála první třetinu velmi vlažně a bez náznaku touhy odčinit pondělní porážku s Chomutovem. Pražany neprobudil ani rychlý úspěch Zlína, který slavil už po 99 vteřinách Vlach. Ve 12. minutě byl v dobré pozici mezi kruhy Gernát, jenže nezamířil přesně.

Před přestávkou přišly naopak ještě chvíle hostujícího celku. V polovině 17. minuty usedl na trestnou lavici Cingel, při následné přesilovce měl ideálně nabito Říčka, jehož Pöpperle ještě vychytal, ale pak se svým levým betonem prohrál souboj s několikrát dorážejícím Kubišem.

Ve druhém dějství Sparta přece jen přidala plyn, jenže hosty držel Kašík. Nejprve si na něm vylámal zuby Černoch, ve 25. minutě na sebe vzal Uher zakončení v přečíslení dvou na jednoho, ale Kašík byl pozorný. Stejně bravurně si vedl i po Hlinkově zakončení zblízka při přesilovce domácích před polovinou zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta Praha - Zlín

"Neproměňovali jsme šance. Neodráží se nám to tam a je pravda, že ani důraz není takový, jaký by měl být. Zlín nám předvedl, jak se má hrát a co nám chybí. První gól tečí, druhý tam dotlačili důrazem. V důrazu musíme být lepší před oběma brankami," poznamenal domácí forvard Lukáš Klimek.

Na konci 37. minuty předvedl povedenou individuální akci Říčka, na druhé straně to podobně zkusil Kudrna, stav 0:2 se ale neměnil.

Sparta se sice nevzdávala a ze špatně rozehraného duelu se snažila ještě něco vydolovat i ve třetí třetině, jenže i nadále narážela na Kašíka. A když už byl strážce zlínského brankoviště překonaný, za jeho zády ho zachránila levá tyč.

Podobnou porci štěstí měl ale i Pöpperle poté, co na něho uháněl osamocený Okál. Devět minut před koncem základní hrací doby se do dalšího samostatného úniku dostal při oslabení Šťastný, ale nedokázal zkrotit poskakující kotouč. Při přesilovce v 57. minutě sáhli domácí ke hře bez gólmana, místo snížení však rozhodl do prázdné branky Kubiš.

HC Sparta Praha - PSG Zlín 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. R. Vlach (Blaťák), 18. Kubiš (Okál), 58. Kubiš (O. Veselý). Rozhodčí: Pešina, Lacina - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8343.

Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, Mikuš, Eminger, Švrček, Gernát, Nedomlel, Barinka - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - A. Kudrna, Cingel, Uher - Černoch, Pech, Kumstát - Netík, Ihnacak, Klimek. Trenéři: Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Řezníček, Žižka, Blaťák, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - J. Ondráček, Karafiát, Gago. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Jiří Veber (Sparta): "Neměli jsme dobrý vstup do utkání a první třetinu to z naší strany nebylo, co jsme si představovali. Asi i po zásluze jsme prohrávali 0:2. Ve třetí třetině jsme měli optickou převahu, hodně střel, ale ne z míst, z nichž padají góly. V předbrankovém prostoru je třeba být důraznější. Musíme sportovně uznat, že Zlín si výhru zasloužil."
Robert Svoboda (Zlín): "Byl to hrozně těžký zápas, za mě asi nejtěžší od doby, co jsem na střídačce. Jsme spokojení s tím, jak dopadl, i když jsme měli samozřejmě obrovský kus štěstí. Fantastický výkon podal brankář Kašík, ale maximální výkon na hranici možností podali i ostatní."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články