Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Boleslav konečně prolomila nepříznivou sérii a veze tři body z Varů

Karlovy Vary - Osm zápasů v řadě nebyli schopni vyhrát hokejisté Mladé Boleslavi v základní hrací době. Až napodeváté, na ledě posledních Karlových Varů, dokázal Výborného tým naplno bodovat. Ze západu Čech veze Boleslav výhru 4:3, ke které jí dvěma góly pomohl Jakub Orsava. Naopak Vary nadále zůstávají suverénně poslední.

"Potřebovali jsme takový zápas jako dnes, který by nás nakopnul. Doufám, že teď v kabině si všichni uvědomí, že musíme hrát jenom takto týmově. A že to potom půjde. Myslím, že naše krize vznikla díky netýmovosti mužstva, hokej není hra o jednotlivcích, ale o týmu," řekl po zápase útočník hostů Lukáš Pabiška.

Do první větší šance se dostal v úvodu hostující Orsava, do vedení ale šli domácí. Ve 4. minutě poslal Mikulík ideální přihrávku na Rachůnka, který svůj samostatný nájezd dokončil povedeným blafákem. Agilní Orsava se dočkal branky ve 13. minutě, když po nahrávce Pabišky zpoza branky nedal střelou z první karlovarskému gólmanovi žádnou šanci.

Na konci úvodní třetiny se nechali rychle po sobě za fauly v útočném pásmu vyloučit Gorčík a Skuhravý, čímž nabídli Středočechům přesilovku pěti proti třem. A hosté toho hned na začátku druhé třetiny využili. Již po čtrnácti sekundách překonal Honzíka střelou nad levé rameno Klepiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karlovy Vary - Mladá Boleslav

Vrátit zápas do nerozhodného stavu mohl Flek, který si vybruslil až před hostující branku, ale zpočátku zápasu nejistý Lukáš byl připraven. Po vedoucí brance hostů to na ledě začalo jiskřit, chladnější hlavu si zachovali Středočeši. 

V 27. minutě po rychlém a jednoduchém přechodu do útočného pásma šikovně tečoval Musil nahrávku Hyky a zcela otočil dění na ledě KV arény. Nervózní a podráždění Západočeši inkasovali za 22 vteřin opět, když obrana nechala před brankou zcela osamoceného Orsavu, pro kterého již nebylo problémem využít přihrávku Pabišky.

"Od začátku zápasu jsme se tlačili dopředu a měli jsme i nějaké šance. A nic na tom nezměnilo, že jsme inkasovali jako první. Měli jsme hlavy nahoře a šli jsme si za vítězstvím. I střídačka zápasem žila," podotkl Pabiška.

Vary ani přes nepříznivý stav nerezignovaly a ze zápasu ještě udělaly drama. Ve 45. minutě nejdříve Flek trefil tyč a o dvě minuty později při vyloučení Lence vrátil hráčům z lázeňského města naději Skuhravý. Kapitán Karlových Varů byl i u kontaktní třetí branky v 59. minutě. To však bylo ze strany domácích vše, srovnat stav zápasu i přes šanci Mikulíka již nestihli.

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 4. T. Rachůnek (Mikulík), 47. Skuhravý, 59. Skuhravý (Dujsík, Mullane) - 13. Orsava (L. Pabiška), 21. Klepiš (Trončinský, Lenc), 27. Musil (Hyka, Jan Hanzlík), 28. Orsava (L. Pabiška, Klepiš). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), T. Horák - Kokrment, Ondráček. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 3647.

Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, Rýgl, T. Dvořák, Benák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Flek, Gríger, Mullane - Stloukal, Dušek, Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Mladá Boleslav: Lukáš - Stříteský, Kučný, Voráček, Jan Hanzlík, Trončinský, Holub, Pastor - Hyka, Musil, Lenc - Orsava, Klepiš, L. Pabiška - Pospíšil, Jonák, M. Látal - Ďurač, Žejdl, Jiránek. Trenéři: F. Výborný a Žabka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články