Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Olomouc si z Plzně odváží dva body, v nájezdech rozhodl Eberle

Plzeň - Olomouckým se podruhé v sezoně podařilo zdolat Plzeň v nastavení. Indiánům vyšla úvodní třetina a díky trefě Michala Moravčíka drželi hubené vedení, pak už ale vzalo zápas do svých rukou hostující mužstvo. Po vyrovnání Tomáš Mikúše ve 43. minutě ubránil domácí tým utkání do samostatných nájezdů, v nichž rozhodl jediný úspěšný střelec Jan Eberle.

Radost olomouckých hokejistů z vítězství
zdroj: ČTK/Chaloupka Miroslav

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale dlouho se nemohli prosadit přes pozornou olomouckou obranu. Až v osmé minutě po rychlém brejku otevřel skóre nenápadnou střelou z levého kruhu svým premiérovým gólem v ročníku Moravčík.

"Přijel jsem tam z druhé vlny. Tomáš Svoboda mi to dal do hokejky a já vystřelil přes jejich beka. Bylo to tečované a jejich gólman reagoval na první směr střely. Bohužel tři body z toho nejsou, takže není co slavit," popsal jediný plzeňský gól autor Michal Moravčík.

Hosté směrem dopředu zahrozili až ve 12. minutě, kdy zblízka nepřekonal klečícího Machovského dorážející Knotek. Poté Indiáni ve dvou přesilovkách za sebou potvrdili svoji nepohodu v této herní situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Olomouc

"Přesilovky jsou alfa a omega většiny zápasů, ale nám to teď vůbec nejde. Odstoupilo nám z nich víc hráčů a někteří další hráli se sebezapřením. Ta situace nastala a my se s ní musíme vypořádat. Nesmíme hledat výmluvy," komentoval špatně sehrané přesilovky a odstoupení Petera Frühaufa s Ondřejem Kratěnou Moravčík.

Krátce po přestávce se dokonce ve vlastním oslabení během další plzeňské početní výhody dostal do úniku Herman, tísněn dojíždějícím Moravčíkem však zakončil vedle. Hostům následně pomohly do tempa dvě přesilovky. Ve 27. minutě po přihrávce Skladaného zpoza branky ale trefil zblízka Knotek jen levou tyč. Olomoučtí postupně převzali iniciativu, po polovině utkání ovšem z protiútoku musel táhlý pokus Kubalíka reflexivně vytěsnit mimo gólman Konrád.

Přetížená plzeňská defenziva začala chybovat, ve 35. minutě ji však v dobré pozici nedokázal potrestat nekrytý Jaroměřský a v závěru prostřední části selhal při zakončení z pravého kruhu také volný Knotek.

"Máme už takový blok, že nedokážeme hrát líp po prvním vstřeleném gólu. Připadá mi to jako takový řízený chaos a nevíme, co s tím. Trenéři se nám snaží pomoci, ale většinou je to od nás zmatek na ledě," řekl plzeňský gólman Matěj Machovský, jenž si připsal 32 zásahů.

Nápor střelecky aktivnějších hostů pokračoval i v úvodu závěrečné dvacetiminutovky a ve 43. minutě z dorážky svojí první trefou v sezoně vyrovnal na 1:1 Tomáš Mikúš. Další závary kolem své branky Indiáni přečkali a i přes hru na deset útočníků vyrovnali hru. Před koncem třetiny nevyužily oba týmy přesilovku a v nastavení nedotáhl v přečíslení Sklenička svůj blafák. Bonusový bod naopak zajistil Kohoutům v páté sérii rozstřelu Eberle.

"Udělal to dobře, jel ze středu a měl hodně možností, jak zakončit. Byl jsem sice rychle dole a on mi to trefil ještě rychleji mezi betony. Podle mě jsme jezdili my nájezdy moc ze strany, a to byla chyba. Gólman to pak má jednodušší dobře zasáhnout. Mohli jsme nájezdy vyřešit líp, ale takový je hokej," litoval ztráty druhého bodu Machovský.

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Moravčík (T. Svoboda, Indrák) - 43. T. Mikúš (Holec), rozhodující sam. nájezd Eberle. Rozhodčí: Bejček, Pešina - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5002.

Sestavy:

Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Frühauf (21. Slovák), Pulpán - Kratěna, Lev, T. Svoboda - Indrák, Stach, D. Kubalík - Vondráček, Koreis, Vracovský - M. Chalupa, Preisinger. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Matai - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Jergl, Herman, Burian - T. Mikúš, A. Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Hlasy trenérů po utkání HC Škoda Plzeň - HC Olomouc:

Ladislav Čihák (Plzeň): "U nás se to opakuje pořád dokola. Měli jsme dobrý a aktivní vstup do zápasu a šťastným gólem jsme se dostali do vedení. Od té doby jsme zbytečně vozili puky k nám do třetiny. Říkáme hráčům, aby se nebáli hrát, ale už je to v hlavách. Soupeř po tom přidá a zákonitě nás dostane pod tlak. Od druhé třetiny byla Olomouc lepší. Oni neustále bruslili a vytvářeli si šance. My jsme se na nic nezmohli. Po vstřeleném gólu jsme přestali hrát a soupeř zaslouženě zápas v nájezdech otočil."

Jan Tomajko (Olomouc): "Nezačali jsme úplně špatně, ale smolným gólem se soupeř dostal do vedení. Od druhé třetiny jsme hráli dobře. Vytvářeli jsme si šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Pokračovali jsme v tom i ve třetí třetině. Dobře jsme bruslili, vyhrávali osobní souboje a z vytvořených šancí jsme šťastnějším gólem vyrovnali. Dva body v zápase o šest bodů pro nás mají cenu zlata. Dvojnásobně cenné je to pro nás po nájezdech, na které má Plzeň vynikající hráče."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články