Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hradec naděloval ve východočeském derby, Pardubice porazil 5:1

Hradec Králové – V premiérovém derby této sezony mezi Hradcem Králové a Pardubicemi se s góly roztrhl pytel. Domácí Mountfield roznesl soupeře 8:2 a Dynamo padlo i na svém domácím ledě poměrem 3:4. Hradečtí se o gólovou nadílku postarali i v předvánočním duelu, ačkoli účet zápasu otevřely Pardubice. Domácí však ovládli zbylé dvě třetiny a nakonec vyhráli pohodlným rozdílem 5:1.

Hokejisté Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V dresu Pardubic nastoupil ke svému celkově 600. utkání v české extralize Tomáš Rolinek a nejproduktivnější hráč Dynama svůj jubilejní start osladil úvodní brankou. Strůjcem celé akce byl Tyler Redenbach, který chvíli míchal s pukem a poté vyslal střílenou přihrávku, do které vložil bývalý reprezentační kapitán šikovně svou hůl a kotouč zapadl za Rybárova záda.

V té chvíli se zdálo, že předposlední Pardubice nepřipustí blamáž z pátého kola a že se dokonce pokusí o zisk všech tří bodů. Perníkáři totiž byli v první třetině nebezpečnější a Rolinek byl v jejím samotném závěru hodně blízko druhé brance v zápase. Do křižné přihrávky však stačil vložit hokejku domácí brankář Rybár a nebezpečí zažehnal.

Po přestávce se však domácí doslova vyrojili a zaplavili prostory okolo brankáře Růžičky. Zvýšená aktivita se rychle vyplatila, když přihrávka Dragouna z rohu hřiště našla čepel Köhlera a ten puk nadvakrát dotlačil do sítě.

Jen o minutu a šestnáct sekund se skóre opět měnilo a ke spokojenosti vyprodaného stadionu se vedení přelilo na stranu domácích. Štajnoch nahodil kotouč na bránu a v nastalém zmatku se ve změti těl nejlépe zorientoval Jarůšek, který poslal Hradec do vedení 2:1.

Pardubicím se druhá část opravdu nevydařila. Ilustrovala to i rozehrávka zkušeného pardubického hráče Hubáčka, který nahrál přímo na hokejku soupeře Bednáře. Ten si všiml volného a rozjetého Knotka, který se tváří v tvář Rybárovi odhodlal k odvážné kličce a zavěsil přesně pod břevno.

Obraz hry se příliš nezměnil ani v poslední třetině, ve které se Pardubice nemohly dostat do trvalejšího tlaku. Naopak už na 4:1 zvyšoval Newton, který při přečíslení tři na jednoho nevymýšlel žádná kombinační kouzla a vypálil přesně mezi betony.

Do prázdné brány pak na konečných 5:1 zvýšil Kukumberg, kterému jak na podnose naservíroval puk Šimánek. Hradec tak ovládl i třetí společné setkání v této sezoně. Pardubice naopak znovu nazískaly ani bod a v tabulce zůstávají stále předposlední.

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 22. Köhler (Dragoun), 23. Jarůšek (Štajnoch, Šimánek), 31. T. Knotek (Bednář), 51. Newton (Köhler, Kukumberg), 60. Kukumberg (Šimánek, Gregorc) - 14. Rolinek (Redenbach, Schaus). Rozhodčí: Hodek, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6890 (vyprodáno). 

Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Čáp - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Köhler - Jarůšek, Dragoun, Picard - Pavlík, T. Knotek, Dej. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Pardubice: M. Růžička - L. Havlík, Schaus, Leduc, Nedbal, Ščotka, Ovčačík, od 21. navíc Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Hubáček - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, Johnson - Panna, T. Kaut, M. Beran. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Byli jsme si vědomi handicapu, že jsme nehráli úterní kolo. Po takové pauze nikdy nevíte, jak to bude vypadat. Chtěli jsme začít aktivně, ale prvních pár střídání byly na puku více Pardubice. Pak se to otočilo, měli jsme tam výborné pasáže, které jsme však bohužel nezúročili a Pardubice využily přesilovku. Rozhodující byl nástup do druhé třetiny, kdy se nám povedlo dát dvě rychlé branky a otočit na 2:1. Chtěli jsme po hráčích, aby se víc tlačili do branky, to nám právě v první třetině chybělo. Důležité bylo i odskočení na rozdíl dvou gólů, to nás hodně uklidnilo. V závěru jsme si to komplikovali kumulovanými vyloučeními, ale hráči hráli velice obětavě a i za tohoto stavu (4:1) tam zblokovali spoustu střel, někdy i bolestivě. Šli za tím až do konce a za výkon bych jim chtěl poděkovat. Velkou jistotou byl v bráně Patrik Rybár."

Pavel Rohlík (Pardubice): "Čekali jsme, že Hradec na nás nastoupí a bude aktivní. V první třetině tam bylo několik pasáží, kdy jsme byli pod velkým tlakem, přesto jsme ji vyhráli 1:0 proměněnou přesilovkou. Myslím, že zápas se zlomil na začátku druhé třetiny dvěma inkasovanými brankami z předbrankového prostoru. Snažili jsme se až do konce zápas nějakým způsobem zvrátit, i když jsme dostali třetí gól, bojovali jsme až do konce. Ale soupeř byl důraznější a produktivnější."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články