Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Premiérový střelec Šťovíček: Chtěl jsem už první gól dát, aby se mi ulevilo

Chomutov - Chomutovský útočník Martin Šťovíček se dočkal první extraligové branky ve svém třiadvacátém zápase. Premiérovou trefou zařídil proti Plzni prodloužení a zajistil tím Pirátům bod, výhru 2:1 pak v nastavení vystřelil spoluhráč a kapitán Michal Vondrka. Také díky příspěvku jedenadvacetiletého forvarda prodloužil Chomutov bodovou sérii na čtyři zápasy.

Martin Šťovíček z Chomutova
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Viděl jsem, že Jarda Mrázek zatáhl hru po mantinelu a vystřelil, ale plzeňský bek mu lehl do rány. Od něj se to odrazilo ke mně, při první střele jsem jenom zavřel oči, nepadlo to tam, ale naštěstí se mi to odrazilo zpátky a to už byl gól," popsal Šťovíček svůj úspěch.

Mladému forvardovi stačilo na vstřelení branky sedm minut strávených na ledě, což je třetí nejnižší herní vytížení v týmu. "Čtvrtá lajna je spíš od toho, abychom nedostávali góly, rozbourali hru, nahodili puk, vybojovali fauly a šli střídat. Nejsem od toho, abych každý zápas sbíral gól nebo asistenci. Určitě jsem to ale měl v hlavě a chtěl jsem první gól dát, aby se mi ulevilo," přiznal Šťovíček.

Šťovíček si místo v týmu Pirátů vybojoval v povedené přípravě, ve které získal během šesti zápasů čtyři body. Zatím za Chomutov nastoupil k 23 utkáním. "Cítil jsem štěstí a úlevu, protože jsem v Chomutově odehrál zápasů už celkem dost. Měl jsem radost, že mi to tam konečně padlo," řekl bývalý hráč Slavie nebo Letňan, který v Chomutově působí od roku 2013.

Bývalý kapitán juniorky Pirátů v sezoně vypomáhá i prvoligové Kadani. Nyní se stal druhým hráčem ze skupiny mladíků, který se prosadil i v extralize. Prvním byl proti Olomouci teprve šestnáctiletý Jakub Lauko. "Kuba mě moc nehecoval. Spíš Tomáš Král říkal, že už má jako brankář asistenci a já pořád nemám bod, takže ten si mě trochu dobíral," dodal Šťovíček s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Plzeň
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články