Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sedmnáctiletý Chytil ze Zlína vstřelil svou první branku v extralize

Zlín - Filip Chytil ze Zlína se dočkal v 17 letech první trefy v extralize a napomohl k vítězství ševců nad brněnskou Kometou 4:3. Podobně jako v minulých zápasech byl i tentokrát vidět a odměnou za bojovnost mu byla premiérová trefa. Zlín po těsné výhře ztrácí na elitní desítku čtyři body.

Filip Chytil vstřelil proti Kometě první gól v extralize
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Běžela třináctá minuta a brněnští hokejisté na ledě Zlína prohrávali už 0:2. Do toho přišel třetí zásah: Chytil nejprve vybojoval buly v útočné třetině, aby poté využil nedůslednosti obrany Komety a přidal třetí gól Beranů. "Čekal jsem na odražený puk, ale najednou jsem byl zcela volný," popisoval sedmnáctiletý hokejista moment, kdy široko daleko nikdo ze soupeřů okolo něho nebyl.

A pak už to provedl mazácky. Žádné rychlé zakončení, naopak hezky chladnokrevně si položil gólmana Karla Vejmelku a kličkou se dostal k zakončení do prázdné brány. "Klečel, tak jsem šel ještě doleva," popisoval stručně a jednoduše mladý hokejista svou trefu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kometa Brno

Branku si Chytil zasloužil už delší dobu, měl ale smůlu. "Moc jsem na to nemyslel, přeci jenom hraju hlavně pro tým," ujistil Chytil. "Dostal jsem se do obrovské euforie. Ono dát první gól doma a navíc v derby, to je nepopsatelné," snažil se Chytil popsat nepopsatelné. "Je to mladý kluk, sbírá zkušenosti. Všichni jsme mu ten gól přáli," prohlásil zlínský kouč Martin Hamrlík.

Zlín se raduje z druhé výhry za sebou a zřejmě se začíná zvedat. "Pod novými trenéry jsme se zvedli, řekli jsme si něco nového a začali makat. Toto je toho výsledek. Výhru jsme si dnes zasloužili, celé mužstvo podobně jako v pátek dřelo," konstatoval Chytil, který však moc natrénováno neměl.

"Byl jsem nemocný, měl jsem před dnešním zápasem jenom dva krátké tréninky," připomněl. Oproti Beranům se však přestává dařit Brnu, to prohrálo v tomto týdnu všechny tři zápasy. "Na Spartě byla špatná první třetina, dnes taky špatná první třetina. No a v Olomouci špatný celý zápas. Musíme se nad tím zamyslet," uvedl jeden z trenérů Komety Kamil Pokorný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články