Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pöpperle nahradil Škarka a proti Litvínovu si připsal druhou nulu v sezoně

Praha - Sparťanský brankář Tomáš Pöpperle se po dvou zápasech postavil do branky Pražanů a pomohl svému mužstvu 23 úspěšnými zákroky a čistým kontem k cenné výhře nad Litvínovem 3:0. Tým kouče Jiřího Kalouse zaznamenal třetí vítězství za sebou a potvrdil tak, že zlepšil zejména defenzivní činnost.

"Bylo to z mé strany snad dobré, ale když mám já nulu, tak to znamená i to, že kluci hrají super," uvedl Pöpperle, který si připsal 23 zákroků a čisté konto udržel podruhé v sezoně.

Dvaatřicetiletý gólman se vyrovnal i s nezvyklou situací, kdy jej ze sestavy vytlačil teprve sedmnáctiletý Jakub Škarek z prvoligové Jihlavy. Boj o pozici v brankovišti ale není pro Pöpperleho ničím novým.

"Už jsem ve Spartě dlouho a nezažívám tohle poprvé. Takže jsem to bral, jak to je. Prostě tady chtěli zkusit něco jiného a zkusili to. Ve čtvrtek mi bylo řečeno, že Jihlava Škarka nepustí a do brány jdu já," přiblížil Pöpperle.

Jakožto týmová jednička prozatím vůbec neví, co bude dál. "To musíte na trenéry. Je to samozřejmě vždycky nepříjemné, když člověk nechytá, i když to třeba nezažívá poprvé. Ale tak to prostě je," doplnil Pöpperle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Litvínov

Asistent trenéra Jiří Veber na tiskové konferenci potvrdil, že Sparta měla o Škarka a jeho pokračování mezi tyčemi eminentní zájem. "Takový byl plán, ale bohužel k dohodě přes různé nabídky nedošlo. I z toho důvodu, že Jihlava pro Kubu upřednostnila první ligu před extraligou, což nás hodně mrzí," vysvětlil Veber. Situace se podle něj nezmění ani v příštím týdnu.

Proti Litvínovu však Škarek, který předtím Spartě pomohl k výhře ve Zlíně a v Mladé Boleslavi, nakonec nechyběl. Pöpperle byl bezchybný. "Hlavní je, že jsme dosáhli na vítězství. Litvínovu se v posledních zápasech dařilo a je nahoře v tabulce. Zvládli jsme to parádně, i když to byl těžký zápas. Výsledek je super," pochvaloval si Pöpperle.

Sparta tak vyhrála potřetí za sebou, což se jí podařilo poprvé v sezoně. "Samozřejmě, že nejsme slepí. Ukazujeme si to a říkáme, víme, že to předtím nebylo z naší strany úplně dobré. Snad se to teď bude lepšit. Vyhráli jsme tři zápasy za sebou, to zlepšení je už vidět. Dokážeme vydřít i zápasy, jako byl ten dnešní, ale musíme takhle pokračovat. Je super, že jsme porazili takhle silného soupeře. To jsme potřebovali," řekl Pöpperle.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články