Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc padla popáté za sebou, tentokrát v Hradci Králové 2:3

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové přerušili sérii domácích proher a napotřetí zvítězili, když přetlačili Olomouc 3:2. Východočeši tak zaznamenali teprve druhé vítězství z posledních pěti zápasů. Ve velké krizi jsou Hanáci, kteří soupeřům podlehli popáté v řadě. Hvězdou utkání byl Jaroslav Bednář, který si připsal dva body za gól a nahrávku.

Jaroslav Bednář z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Taneček David

V úvodu se hrálo bez větších šancí. Domácí gólman Rybár kryl pokusy Vyrůbalíka, Strapáče a Eberleho. Za Královéhradecké, kteří nastoupili bez zraněných obránců Pláňka a Dietze, se dostal do příležitosti po kombinaci s Kukumbergem Jarůšek a Konrád si potom poradil i s Newtonovou střelou a dorážkou Veselého.

Z vedení se radoval Mountfield ve 12. minutě, kdy zamířil přesně z mezikruží kapitán Bednář. Zvýšit mohl po Kukumbergově přihrávce u pravé tyče volný Dej, ale hosté stihli puk tečovat mimo jeho dosah. Zbytek úvodního dějství další příležitosti nenabídl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Olomouc

V úvodu druhé části dostal Hradec Králové svého soka pod tlak a ve 26. minutě zvýšil náskok. Po Staňkově chybné rozehrávce se zmocnil kotouče Bednář, přihrál Dejovi, který u pravé tyče snadno skóroval. Za 83 vteřin se dočkali i hosté, když po pravé straně unikl Fořt Barákovi a z pravého kruhu překonal Rybára.

Ve 31. minutě domácí využili vůbec první přesilovku v zápase, když Červený po krásném sólu přešel přes dvojici Laš a Vyrůbalík a z pravého kruhu zvýšil na 3:1. "Blaž (Gregorc) mi to tam dal ve středním pásmu, trošku se to tam přede mnou otevřelo, abych mohl dostat rychlost. Povedlo se mi to projet i dobře zakončit," popsal akci hradecký útočník Rudolf Červený. Při Hermanově vyloučení už se hosté ubránili. Domácí ale ovládali hru i nadále a další gól mohl přidat Kukumberg.

Na přelomu druhého a třetího dějství se neprosadili při své první početní výhodě hosté. Již v plném počtu hráčů na ledě ještě neuspěl Juraj Mikúš, ale ve 47. minutě už další přesilovku Olomouc zužitkovala, když se trefil od modré čáry Jaroměřský.

Vyrovnat mohl o dvě minuty později po průniku Fořt, ale na Rybára nevyzrál. Těsný náskok domácí ubránili i při tlaku Olomouce během závěrečné power play.

"Zaplaťpánbůh, že se nám podařil vstup do soutěže stejně jako loni a získali jsme nějaké body. V minulé sezoně jsme ale takový výpadek neměli," řekl k sérii pěti proher za sebou olomoucký obránce Jan Jaroměřský. "Mrzí mě hlavně, že jsme neudrželi vedení v Chomutově, kde jsme odehráli velmi dobrou druhou třetinu. Dvě chyby nás stály vyrovnání v poslední minutě a ještě prohru na nájezdy," litoval Jaroměřský pátečního neúspěchu.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Bednář (Kukumberg, Dej), 26. Dej (Bednář), 32. Červený (Gregorc) - 27. Fořt (Jaroměřský, Herman), 47. Jaroměřský (Burian, Herman). Rozhodčí: Polák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Diváci: 4765.

Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Barák, Štajnoch, Newton - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Červený - J. Veselý, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Olomouc: Konrád - Rašner, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Houdek, Staněk - Rác, J. Knotek, Laš - T. Mikúš, J. Mikúš, Skladaný - Eberle, Strapáč, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Tomáš Martinec (Hradec Králové): "Zápas rozhodla druhá třetina, která z naší strany byla výborná. Druhé třetiny nám v poslední době moc nešly a tentokrát jsme v ní paradoxně zápas rozhodli. Čekali jsme urputného soupeře. Viděli jsme, jak hrál v Chomutově, kde odehrál výborný zápas a nakonec ho smolně prohrál. Olomouc hrála výborně a aktivně. My musíme klukům poděkovat za obětavý týmový výkon a jsme rádi, že se nám to se štěstím podařilo ve třetí třetině udržet. Soupeř si vytvořil nějaké šance, ale my jsme to ubojovali do vítězného konce."

Jan Tomajko (Olomouc): "Dneska o tom zápase rozhodla druhá třetina, kterou jsme hráli katastrofálně. Byl to výpadek, který jsme už pak ve třetí třetině - přestože jsme se snažili - nedokázali napravit a zápas zvrátit. Je to škoda. Musíme se nad tím zamyslet. Dneska ne všichni hráči odvedli maximální výkon."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články