Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brankáři Lašák s Janusem hráli s neschválenými vyrážečkami, kluby dostaly pokutu

Praha - Brankáři Ján Lašák z mistrovského Liberce a Jaroslav Janus z Litvínova chytali v hokejové extralize s neschválenými vyrážečkami. Oba kluby za to dostaly pokutu 30 tisíc korun. Disciplinární komise potrestala osmitisícovou finanční pokutou rovněž hlavní rozhodčí Oldřicha Hejduka s Danielem Pražákem kvůli zanedbání povinností sudích.

Oba slovenští gólmani se podle výsledků kontroly provinili v utkáních nedělního 13. kola nejvyšší soutěže. Oba navíc paradoxně vychytali výhru s čistým kontem. Liberec zvítězil v Mladé Boleslavi 3:0, Janus exceloval v brankovišti Litvínova proti Pardubicím (2:0).

Nedělní kontrola měla zjistit, zda brankáři nastupují k zápasům ve schválené výstroji. Tu vyhovující posvětil podpisem ředitel extraligy Josef Řezníček. Janus s Lašákem však chytali s vyrážečkami, které Řezníčkovým podpisem označeny nebyly.

A vedoucí mužstev to nenahlásili před oběma duely rozhodčím. Před zápasem Hradce Králové proti Chomutovu nebyla kontrola kvůli pochybení rozhodčích provedena vůbec, což Hejduk s Pražákem uznali. Přes jejich dodatečnou omluvu musí i oni zaplatit pokutu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články