Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Pardubice otočily souboj u dna tabulky, nad Plzní vyhrály 4:2

Pardubice - Loni semifinále play-off, letos bída. Tak vypadá sezona Plzně, která si na body nepřišla ani v duelu sousedů ze sestupového pásma. Na ledě Pardubic se sice dvakrát trefil Kubalík, ale v závěrečné třetině Indiáni nestačili na nápor domácích a Dynamo zápas otočilo ve svůj prospěch. Po vítězství 4:2 pardubické kluziště zasypaly místo rohlíků perníčky.

Sport
zdroj: ČT4

Pouhých deset sekund od sebe dělilo radost pardubického stadionu a plzeňského kotle. Domácí diváky nejdříve zvedl ze sedaček Rohlík, když se po vlastní vybojované akci ocitl nikým neatakován před brankářem Machovským a vstřelil gól, který znamenal vyrovnání na 1:1. Jenže oslavy ani pořádně neutichly a Plzeň už byla opět ve vedení.

Od mantinelu totiž puk prudce nahodil útočník Kubelík a po nešťastné teči obránce si kotouč našel miniaturní díru mezi levou tyčí a brankářem Štěpánkem. Ten se pod obdrženou branku sice vyloženě nepodepsal, přesto byl po ní střídán gólmanem Maxwellem.

Pro Kubalíka to byla již druhá trefa v utkání. Tou první otevřel v závěru první třetiny skóre, když se prosadil rychlou a přesnou střelou zápěstím do vzdálenějšího růžku Štěpánkovy brány. Jenže Indiáni se vedením ukolébali a ve třetí třetině je Dynamo jednoznačně přehrálo. Domácí těžili především z přesilovek, ze kterých udeřili hned dvakrát.

Nejprve našel Novák krásným pasem neobsazeného Tomáška, který zakončoval do odkryté brány, poté Nahodil vybruslil před Machovského a svižnou střelou poslal Pardubice poprvé v zápase do vedení.

Domácí si důležitou výhru pojistili v samotném závěru utkání, kdy se do prázdné brány trefil podruhé v zápase Tomášek. Pardubice tak ukončily šňůru proher v sedmi posledních vzájemných utkáních a v tabulce svého soka přeskočily o bod.

12. kolo: Pardubice - Plzeň 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. M. Rohlík (Poulíček), 49. D. Tomášek (F. Novák, H. Zohorna), 58. Nahodil (Hubáček), 59. D. Tomášek (Ovčačík) - 18. D. Kubalík, 31. D. Kubalík (Kracík, Slovák). Rozhodčí: Pražák, Hodek - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. Diváci: 6018.

Pardubice: Štěpánek (31. Maxwell) - Ščotka, Čáslava, Bokroš, F. Novák, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora (21. M. Rohlík), Nahodil, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Bárta, T. Kaut, H. Zohorna - Panna, Poulíček, Klimenta. Trenéři: V. Martinec, P. Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, D. Sklenička, Němeček, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Vondráček, Kratěna, Johnson - Yellow Horn, Hrnka, T. Svoboda - Schleiss, Koreis, Lev. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.

Pavel Rohlík (trenér Pardubic): "Do utkání jsme vstoupili aktivně, avšak první třetina připomínala úterní zápas se Zlínem, kdy jsme opticky nehráli špatně, ale nedařilo se nám v zakončení a neměli jsme tlak do branky. O první pauze byla v kabině bouřka, s Michalem Mikeskou jsme hráčům vysvětlili, že sice hrajeme hezky, ale nejdeme do branky. To se pak změnilo. A ačkoliv se zápas nevyvíjel pro nás dobře, dvakrát jsme prohrávali, tak jsme si šli za vítězstvím. Ukázalo se, že to mužstvo je silné a že bylo jen otázkou, kdy se probudí."

Ladislav Čihák (trenér Plzně): "Narazily na sebe celky, jež jsou dole v tabulce a které věděly, o co hrají. Nám se podařila první třetina, vyhráli jsme ji 1:0 a vedení jsme drželi i po čtyřiceti minutách. Měli jsme to ve svých rukou, ale ve třetí třetině jsme se dopustili hloupých faulů. Dnes jasně rozhodly přesilovky, protože my jsme z pěti nedali ani jeden gól, zato soupeř ze stejného počtu proměnil dvě a otočil zápas. Musíme jít poctivou cestou dál, abychom se dostali v tabulce výš."


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články