Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav porazila poslední Pardubice 2:1 a v tabulce je již třetí

Mladá Boleslav – Hokejisté Pardubic prohráli v 9. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:2 a zůstávají poslední o bod za Karlovými Vary. Pod vedením nových trenérů Vladimíra Martince a Pavla Rohlíka vyšlo Dynamo poprvé bodově naprázno, celkově však šlo již o sedmou porážku z osmi utkání. Naopak Mladá Boleslav počtvrté v řadě naplno bodovala a poskočila už na třetí příčku.

Radost hokejistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Úvod utkání velké šance nepřinesl, ale v šesté minutě se domácí už radovali z vedení. Orsava vypálil za pravým kruhem a na bližší tyč překonal Maxwella. Mladá Boleslav se pak ubránila při Urbanově trestu a při Malletově trestu měl ideální šanci zvýšit Vampola, ale zakončení z mezikruží se mu nepovedlo.

Ve 12. minutě ujel Látal, Ščotka jej fauloval, takže se zakončením neuspěl, ale z trestného střílení už blafákem do bekhendu upravil na 2:0. Bruslařský klub odolal při Vampolově pobytu na trestné lavici a snížení se Pardubice nedočkaly ani v 19. minutě, když Redenbach před odkrytou brankou místo zakončení ještě vracel puk Sýkorovi.

Na přelomu prvního a druhé dějství se Pardubice ubránily při Tomáškově trestu a pak i při Schausově vyloučení. Mezitím Mladá Boleslav přišla o zraněného útočníka Pacovského. Ve 28. minutě se dostal do dobré pozice Hubáček, ale Lukáš zasáhl lapačkou.

V polovině utkání musel odstoupit na pardubické straně otřesený Havlík po zákroku Jonáka, přesilovku Pardubic při jeho vyloučení však zkrátil Malletův faul. Mladá Boleslav si udržovala náskok a Východočechy do vyložených šancí nepouštěla. Na druhé straně minul Látal.

Aktivní Látal zahrozil dvakrát i v úvodu třetí třetiny, jenže Maxwell si poradil s jeho střelou ze 42. minuty i o dvě minuty později s šancí při Leducově trestu. Na druhé straně zahrozil Hubáček. Dynamo odolalo i při Ovčačíkově vyloučení.

Dynamo nedokázalo vykřesat naději při Klepišově pobytu na trestné lavici, při němž hrálo krátce ve čtyřech proti třem a pak v pěti proti čtyřem. Největší šanci měl Rolinek. Stav se nezměnil ani při přesilovce domácích pěti proti třem, která po faulech Malleta a Ščotky trvala 76 vteřin. Maxwella nepřekonal Orsava a ustál i další nápor.

V 58. minutě se hosté dočkali snížení při power play. Redenbach zachytil Lukášův pokus o vyhození puku a kanadský útočník jej připravil o čisté konto. Těšný náskok ale domácí udrželi.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Orsava (Žejdl, Kučný), 12. M. Látal z trestného střílení - 58. Redenbach. Rozhodčí: Pešina, Souček - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:10. Bez využití. Diváci: 3887.

Sestavy: Mladá Boleslav: Lukáš - Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný - Hyka, Musil, Lenc - Pacovský, Klepiš, L. Pabiška - Orsava, Vampola, Žejdl - M. Látal, Urban, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Pardubice: Maxwell - Schaus, Ščotka, Leduc, Ovčačík, Bokroš, Havlík, od 21. navíc Nedbal - P. Sýkora, Redenbach, Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Klimenta - Bárta, Nahodil, Hubáček - T. Kaut, od 36. navíc Rapáč. Trenéři: V. Martinec, Rohlík, Mikeska a K. Beran.

Ohlasy trenérů:
Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Podali jsme velmi slušný výkon. Pomohlo nám, že jsme se soustředili na hru ve čtyřech, protože soupeř má velice kvalitní přesilové hry. Každý trenér je spokojený, když hráči plní, co jsme si řekli. Tři body s Pardubicemi vždycky potěší. Závěr jsme si zkomplikovali nešťastným vyhozením našeho brankáře, ale naštěstí pak už žádná šance soupeře nebyla."

Pavel Rohlík (Pardubice): "Věděli jsme, že Boleslav má aktuálně dobrou formu, protože vyhrála tři utkaní. Věděli jsme přesně, co nás tady čeká. Že to bude těžký boj a bude složité se dostat přes její obranu a aktivní hru, kterou jsou schopní hrát, nastřelovat kotouče a jít po nás. Myslím si, že to utkání ovlivnilo, že jsme dostali trošku nešťastný první gól a pak samozřejmě penalta. Snažili jsme se kluky nabádat, abychom hru roztáhli a dostali se přes jejich val. Boleslav to vydržela až do té naší branky v power play. Byli jsme zbytečně podráždění, měli jsme hodně vyloučení, pak se zápas těžko obrací. Neměli jsme přečíslení tři na dva nebo dva na jednoho po celý zápas. Boleslav byla schopná od stavu 2:0 zápas kontrolovat a těžko jsme se prosazovali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články