Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice po obratu proti Hradci slaví první výhru za tři body

Ostrava - Hokejisté Vítkovic zaznamenali premiérové tříbodové vítězství v novém ročníku extraligy. Ve čtvrtém kole Ostravané přehráli na domácím ledě Hradec Králové 3:2 poté, co obrátili zápas z nepříznivého stavu 1:2 díky brankám Romana Szturce a Lukáše Kloka v závěru prostřední části. S Východočechy uspěli ve vzájemných duelech po třech porážkách za sebou.

Hráči Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ani v třetím domácím zápase Vítkovice neporušily tradici vedoucího gólu. Nově sestavená elitní formace o sobě dala vědět poprvé ve 12. minutě: Květoň objel branku, nahodil před ní puk a Roman na brankovišti dorazil. "Začali jsme znovu super. Takhle bychom chtěli hrát pořád, nebo aspoň ty výpadky co nejvíce omezit. Dneska jsme se z toho naštěstí dokázali dostat," řekl Szturc.

Hosté byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem a jejich nátlaková hra podpořená dobrým bruslením činila Vítkovicím potíže. Bartošák se dvakrát vyznamenal proti Knotkově bekhendu a opakovaným pokusům Deje. Vcelku svižný hokej mohl gólem okořenit i domácí Zdráhal, ale jeho otočku chytil Kacetl.

Do poloviny zápasu šlo vše jako přes kopírák. Vítkovice i v třetím domácím utkání zaspaly druhou část, a než se vzpamatovaly, ve vedení byl soupeř. Jarůšek zakončil v přesilovce rychlou souhru hradeckého kvintetu trefou po ledě a v 32. minutě otočil stav Pavlík, jehož doklepnutí musel rozsoudit videorozhodčí. Balán však podle něj vyhodil puk už zpoza brankové čáry. "Pro naše sebevědomí jsme takový zápas potřebovali. Hráli jsme i hodně zodpovědně do defenzivy. Bylo to ubojované a kluci mi to hodně ulehčili. Po první třetině už jsem ani neměl tolik práce," řekl vítkovický brankář Patrik Bartošák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Hradec Králové

Domácí pak díky tyčce přestáli šanci Potulneho a v závěru druhé dvacetiminutovky se vzepjali k obratu. Szturc zachoval v oslabení ve vyložené možnosti ledové nervy, stahovačkou oklamal obránce a bekhendem pak i brankáře Kacetla. A ještě do přestávky se trefil švihem od modré čáry i mladý obránce Klok. "Myslím, že klíčový byl gól na 2:2. Dostat gól v oslabení je pro tým vždycky rána a mně se to tam podařilo se štěstím protlačit," řekl Szturc.

Pracně vydřený náskok už tentokrát Ostravané nepustili. Naopak jejich triumf mohli pojistit Květoň a Szturc, ale Kacetl byl proti. Východočeši v závěru několikrát soupeře zatlačili, ale Bartošák několik dorážek a pokusů zblízka kryl. "Výsledek je pro nás krutý. Minimálně bod jsme si zasloužili. Musí nás mrzet gól v naší přesilovce, kdy jsme umožnili domácím srovnat na 2:2," řekl hostující trenér Pavel Hynek.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Roman (D. Květoň, Olesz), 37. Szturc (P. Zdráhal), 39. Klok (Kurovský, Sloboda) - 29. Jarůšek (T. Knotek, Šimánek), 32. R. Pavlík (Vydarený, T. Knotek). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Štajnoch (Hradec Králové) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3302.

Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, V°tisk, Urbanec - Olesz, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Szturc - Vandas, Balán, E. Němec - Tomi, Illéš, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pláněk, Vydarený - Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Jakub Petr (Vítkovice): "Bylo to hodně podobné utkání jako se Spartou a Chomutovem. Měli jsme solidní vstup, ale přišla klasická druhá třetina, kdy to soupeř otočil. Strašně jsme potřebovali takový úsek, jako se nám pak ve druhé třetině povedl. Taktiku jsme plnili a je dobře, že se nám povedla ta gólová dvouminutovka. Pak nám narostla křídla a byl nás plný led. V závěru jsme začali být trošku pasivnější a více ustupovali ve středním pásmu, ale defenzivně jsme to zvládli."

Pavel Hynek (Hradec Králové): "Myslím, že diváci měli možnost vidět hodně bojovný hokej s bruslením a řadou soubojů. Vzhledem k vývoji je výsledek pro nás krutý. Minimálně bod jsme si zasloužili. Měli jsme to dobře rozehráno a soupeř to dokázal otočit ve dvou minutách. Musí nás mrzet gól v naší přesilovce, kdy jsme umožnili domácím srovnat na 2:2. V závěru jsme vysunuli forčekink a snažili se hrát aktivněji. Nějaké šance tam byly, ale domácí hráli dobře v defenzivě."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články