Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Chomutov je i po čtvrtém kole stoprocentní, výhru veze i z Litvínova

Litvínov - Podkrušnohorské derby ovládli hosté z Chomutova a díky vítězství 4:2 se drží v popředí tabulky bez ztráty bodu. Piráti vyučili litvínovskou Vervu ve střelecké efektivitě a jako rozhodující se ukázala pasáž na začátku druhé třetiny. V rozmezí 57 vteřin se prosadil tečující Rutta a druhý gól přidal David Kämpf, který propálil brankáře Januse střelou mezi betony. Po uklidňující třetí brance Michala Poletína sice domácí Viktor Hübl snížil a při powerplay vykřesal naději František Lukeš, ale chemici už vyrovnat nestihli. Naopak do prázdné branky rozhodl Ivan Huml. Litvínov tak prohrál potřetí v řadě.

Úvodní šanci utkání měl Kämpf, který prověřil Januse střelou z otočky. Na druhé straně otestoval Strmeně obránce Kubát. Oba muži v maskách si však úvodní minuty pohlídali. Litvínov byl v polovině první části aktivnější, ale Strmeň předváděl jeden výtečný zákrok za druhým. Skvěle vychytal Černého šanci a stejně tak si na něho nepřišel Trávníček, jenž uháněl z levého křídla úplně sám. Hosté se osmělili až v 15. minutě, kdy Januse ohrožovala dvojice Kämpf, Poletín. Následně na domácím brankáři ztroskotal ještě Růžička, takže se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

V druhém dějství se skóre měnilo již po 89 vteřinách hry. Přesilovou hru dokázal využít Rutta, když tečoval nahození od modré čáry. "Jsem rád, že mi to jde i bodově, ale pořád by to mohlo být lepší, jsou akce, které bych mohl řešit i lépe," řekl s úsměvem střelec první branky Jan Rutta.

Za necelou minutu to bylo 2:0 pro hosty, kdy se Kämpf ukryl u pravého mantinelu, rychlými kroky se dostal až před Januse a propálil ho švihem mezi betony. Ihned po vhazování mohl přidal třetí branku Vondrka, ale Janus vyrazil puk do rohu. Domácí se ze studené sprchy vzpamatovali až v polovině utkání, ovšem na Strmeně nevyzráli postupně Hořava, Nejezchleb ani Martin Hanzl.

"Trenér mi řekl dva dny před zápasem, že Litvínov mi jde, takže na ně půjdu znova. Nevím, čím to je, že mi to na ně jde. Ale jsem rád, že se mi daří a vyhráli jsme," řekl po utkání hrdina Chomutova Jan Strmeň.

I do závěrečné třetiny vstoupili lépe Chomutovští. Ve 44. minutě využil přesilovou hru Poletín, když pohotově dorazil puk za bezmocného Januse. Litvínov se ovšem nepoložil a o dvě minuty později nechytatelnou střelou do levého horního růžku branky parádně snížil Hübl.

Domácí byli po vstřelené brance jako polití živou vodou, bylo jich plné hřiště, ale všechny jejich pokusy zastavila zeď jménem Strmeň. Zuby si na něm vylámali v početní výhodě jak Martynek, tak i Černý. V závěru se sice při hře v šesti dokázal prosadit krásnou střelou Lukeš, ale to bylo z pohledu domácích vše. V závěru ještě do prázdné branky přidal čtvrtou trefu Huml a Chomutov si tak připsal znovu tři body.

HC Verva Litvínov - Piráti Chomutov 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 46. V. Hübl (Lukeš, Nejezchleb), 60. Lukeš (V. Hübl) - 22. Rutta (Skinner, Vondrka), 23. Kämpf (Valach, Koblasa), 44. Poletín (Huml, Rutta), 60. Huml (Vondrka). Rozhodčí: Pavlovič, Pešina - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Trávníček - Valach oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4184.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik, od 21. navíc Kokeš - K. Reichel, V. Hübl, Lukeš - M. Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, T. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Kudělka, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hřebejk, Kaše, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Radim Rulík (Litvínov): "V první třetině jsme si vytvořili pár příležitostí, bohužel jsme je neproměnili. Hokej byl celkem vyrovnaný, ale Chomutov byl důraznější. Náš hokej snesl měřítko až ve třetí třetině, to byl hokej, který chceme hrát. Jinak jsme zaostávali v rychlosti, a proto jsme se nedostali do vedení. Chomutov proměnil dvě šance a proto vyhrál."

Petr Martínek (Chomutov): "Jsme rádi, že jsme dnes získali tři body. Přijeli jsme s tím, že nesmíme v první třetině dostat branku. Výborně chytal Honza Strmeň, který podal vynikající výkon. Pomohl nám první gól, poté jsme začali hrát naši hru a dotáhli jsme to do vítězného konce."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články