Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ihnacak a Káňa dostali v extralize první tresty

Praha - Hokejoví útočníci Brian Ihnacak ze Sparty a Jan Káňa z Komety Brno si v dalších dvou extraligových kolech nezahrají. Disciplinární komise extraligy je totiž potrestala zastavením činnosti za fauly v prvním kole nového ročníku.

Brian Ihnacak (dole) v souboji s Janem Výtiskem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Ihnacak při své premiéře v dresu Pražanů fauloval v závěru druhé třetiny u mantinelu vítkovického Lukáše Kucseru, který z duelu následně odstoupil. Sparťanský útočník dostal za faul trest na pět minut a do konce utkání, dnes mu navíc disciplinárka zastavila činnost.

"Zákrok byl veden se značnou intenzitou na oblast zadní části pravého ramene Kucsery, v důsledku čehož došlo k pádu na hranu hrazení a jeho následnému zranění," uvedl předseda komise Karel Holý s tím, že klíčové bylo, že atak byl veden zcela mimo zorný úhel protihráče. "Který tak mohl jen stěží tento zákrok očekávat a odpovídajícím způsobem se na něj připravit," doplnil Holý.

Káňa fauloval kolenem ve 33. minutě zápasu na ledě Zlína Pavla Kubiše a od rozhodčích dostal dvouminutový trest, dnes mu však disciplinární komise navíc zastavila stejně jako Ihnacakovi činnost.

"Přestože lze předpokládat, že primárním úmyslem brněnského útočníka bylo v jízdě zasáhnout protihráče ramenem, byl zákrok veden tak, že jediný střet, ke kterému v rámci souboje došlo, byl zásah levého kolena Káni do levého kolena Kubiše," uvedl Holý a poukázal na zřetelné vystrčení kolena, na které přenesl svou váhu do směru jízdy protihráče. Káňovi tak nepomohl ani fakt, že Kubiš byl před střetem veden jako hráč, jenž je v držení kotouče.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články