Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Karlovy Vary schválily dotaci hokejové Energii na dva roky

Karlovy Vary – Zastupitelstvo Karlových Varů dnes schválilo úpravu příspěvku města pro extraligový klub HC Energie Karlovy Vary. Město přislíbilo, že kvůli stabilitě se zaváže poskytnout příspěvek pro klub na dva roky. Jeho výše ale zůstane každoročně stejná, a to 23,5 milionu korun.

"Je to oznámení vůle podporovat hokej do roku 2018, tedy do konce volebního období, ve stejné výši," řekl primátor města Petr Kulhánek (KOA).

Podle něj jde o kompromis mezi požadavky majitele klubu a možnostmi města, s nímž obě strany souhlasily. Celková částka 23,5 milionu je ale včetně peněz na mládežnický hokej. Extraliga z této částky dostává deset milionů korun.

Podle primátora jde o deklaraci, že uvedená částka bude součástí návrhu rozpočtu na konkrétní dva roky. Rozpočet ale stejně musí jako celek schválit pokaždé zastupitelé.

Majitel klubu Karel Holoubek město také žádal například o snížení nájmu v KV Areně. I tam došlo podle Kulhánka k dosažení kompromisní dohody mezi klubem a městskou společností, která KV Arenu provozuje.

Holoubek se už obrátil o pomoc s financováním klubu i na Karlovarský kraj. Ten zatím přislíbil 2,5 až pět milionů korun, bude ale ještě jednat o podmínkách. Poslední slovo bude mít až krajské zastupitelstvo v září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články