Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Karlovy Vary nabízí Jihlavě extraligovou licenci

Jihlava - Jihlavská Dukla se po letech strávených v první lize může opět vrátit mezi elitu. Extraligovou licenci jí totiž nabízí Karlovy Vary. Západočeši, kteří se v nejvyšší soutěži zachránili až v baráži, za ni požadují částku přesahující dvanáct milionů korun.

"Bude záležet na vlastníkovi klubu, kterým je město Jihlava, zda tuto nabídku využije," uvedl jednatel Dukly Bedřich Ščerban. O odkoupení licence od Energie by měla jednat rada města, která je zároveň valnou hromadou klubu.

"Mohu tuto informaci potvrdit. Už dříve jsme deklarovali, že pokud se nám nepodaří zajistit stabilní rozpočet na extraligu, nabídneme licenci k odkoupení," řekl generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk.

Energie podle Dukly požaduje za licenci dvanáct milionů korun s možností splátek. To však Vaněk popírá. "Není to pravda, bavíme se o jiné částce a je to stále věc obchodního jednání, takže nebudu říkat, jaká ta částka je. Ale mohu říci, že částka má být vyšší," uvedl.

Karlovy Vary podle dostupných informací kontaktovaly s nabídkou na prodej licence i prvoligové České Budějovice, které ji ale odmítly.

Majitel západočeského celku Karel Holoubek o možnosti, že extraligový tým v lázeňském městě skončí, v minulosti mluvil již několikrát. Například i v souvislosti s rozhodnutím Sokolovské uhelné, dřívějšího generálního partnera, omezit sponzorské aktivity.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články