Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kapitán mistrovského Liberce Výtisk se po 13 letech vrací do Vítkovic

Ostrava - Kapitán úřadujících hokejových mistrů Jan Výtisk v Liberci končí a po třinácti letech bude hrát znovu za Vítkovice. Ostravský klub na svém webu oznámil také příchod útočníka Davida Květoně z Chomutova a potvrdil angažmá bývalého zlínského obránce Patrika Urbance.

Liberecký Jan Výtisk se raduje s trofejí pro vítěze extraligy
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Řízný vítkovický odchovanec Výtisk se domů vrací po třinácti letech ve službách Sparty, Karlových Varů, Plzně, Třince a Bílých Tygrů, se kterými letos dosáhl na titul a zároveň na největší úspěch ve své klubové kariéře. "Jsem rád, že na naši nabídku slyšel. Od něj si slibujeme obrovský článek do kabiny při odchodu Jirky Burgera. Tím, s jakou bojovností hraje na ledě, jak se prezentuje a jak vystupuje, nás jen přesvědčil o tom, že si zaslouží stěžejní roli v našem týmu," řekl trenér a generální manažer Jakub Petr.

Juniorský mistr světa z roku 2001 s mateřským klubem vybojoval ve stejném roce stříbro v extralize a o rok později bronz. S Výtiskem má obranu vyztužit i dvaadvacetiletý Urbanec, jehož spojení s Vítkovicemi nedávno prozradil Zlín, kde nepodepsal novou smlouvu.

"Je ročník 1993, ale na svůj věk má odehráno dost. Já ho znám delší dobu, Pavel Trnka (asistent trenéra) jej zná z reprezentace do dvaceti let. Měl by zacelit díru po odchodu Čeršňáka nebo Štencla," uvedl Petr k Urbancově příchodu.

Z Chomutova přivedly Vítkovice do ofenzivy Květoně. Osmadvacetiletý rodák z Nového Jičína se taktéž vrací blízko domova, své nejlepší období prožil v Třinci, s nímž v roce 2011 získal titul. "O něj jsme stáli delší dobu, měl o něj eminentní zájem i Chomutov, ale nakonec se rozhodl pro nás. Tento typ útočníka u nás, myslím, loni chyběl a když se podíváme na naše centry, tak se nabízí hned několik zajímavých variant vazeb, jak jej v našem týmu využít," řekl Petr.

Vítkovice vedle Výtiska, Urbance a Květoně už dřív angažovaly slovenského obránce Ivana Baranku a útočníka Ondřeje Romana. Odešli naopak dlouholetý kapitán Jiří Burger (Kladno), Jan Štencel (Brno), Peter Čerešňák (Plzeň), Tomáš Kudělka (Chomutov), Tomáš Pastor a David Štich (oba Mladá Boleslav), kariéru ukončil Radek Philipp a angažmá si hledají Petr Strapáč, Jan Káňa a gólman Pavel Kantor.

Petr přiznal, že klub vyjednával i s Petrem Vránou a Petrem Hubáčkem. K dohodě ale nedošlo. "Nepopírám, že jsme jednali i s hráči velkých jmen. Ale můžete se vydat dvěma cestami. Buď rizikovou, kdy nafukujete rozpočet a nemáte jistotu jeho pokrytí. Nebo tou zodpovědnější, koncepčnější, dlouhodobější, která je bližší i naší filozofii. Já jsem přesvědčen, že top hráčů na nejvyšší úrovni máme v mužstvu dostatek, potenciál střední a mladé generace je velký," řekl Petr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články