Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sparta touží ukončit sérii, Plzeň už doma nesmí klopýtnout

Praha - Hokejisté Plzně budou na domácím ledě odvracet proti pražské Spartě hrozbu vyřazení a konce extraligové sezony. Pokud si chtějí Indiáni uchovat naděje na zopakování tři roky staré finálové účasti, musejí šesté semifinále play-off vyhrát, aby vrátili sérii na rozhodující zápas do metropole. V opačném případě Sparta začne spřádat plány, jak vyzrát v boji o titul na suverénní Liberec. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:00.

Plzeň prohrála ve středu v utkání číslo pět vůbec poprvé v sezoně pětibrankovým rozdílem. "Byl to pro nás v letošním play-off první výbuch. Těch 1:6 je nářez. Určitě je to lepší na psychiku, když prohrajete 1:6, než třeba inkasovat v poslední minutě nějaký smolný gól na 1:2," řekl plzeňský útočník Jakub Lev.

Z pěti vystoupení ve vyřazovacích bojích prohrála Škoda na svém ledě jen jednou - právě proti Spartě ve třetím utkání. Lze očekávat, že i tentokrát budou mít Západočeši podporu vyprodaného publika.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Plzeň

"Musíme se vrátit k naší hře, kterou jsme předváděli v minulých zápasech a díky níž jsme získali ta předchozí dvě vítězství. Musíme být v dalším zápase tím důraznějším týmem, tlačit se více do koncovky a doufat, že to v pátek zvládneme," nastínil obránce Michal Špaček.

Sparta si naposledy hodně pomohla v přesilovkách, z pěti využila tři. Plzeňští naopak vyšli naprázdno. "Musíme dát také nějaký gól v přesilovkách a celkově v tom šestém utkání alespoň o jeden více než Sparta. Co nebylo ve středu, může být v pátek. A já věřím tomu, že to tak bude a vrátíme se do Prahy," řekl útočník Tomáš Svoboda.

Pražané v kontrastu s tím touží sérii ukončit co nejdříve a proměnit hned první mečbol. "Zbývá nám udělat poslední krok, který ale bývá zpravidla nejtěžší. Naším úkolem bude hrát opět disciplinovaně v pěti hráčích, ale zároveň se zdravou agresivitou. Pochopitelně chceme už v pátek do finále," řekl asistent trenéra Zdeněk Moták.

"Doufám, že máme natolik zkušený tým, že to zvládneme. Věříme, že se do O2 areny nebudeme na další zápas s Plzní vracet. Víme ale zároveň, že to bude těžké. Myslím si, že se bude hrát opět z obran a bude to zase důrazný zápas," předpověděl kapitán Pražanů a zároveň nejlepší střelec play-off Jaroslav Hlinka.

Uzavřením série již v pátek by si sparťané ušetřili nejen nervy ze sedmého duelu, ale také fyzické síly, které se jim v případném finále s Libercem mohou hodit. "V Plzni je vždy bouřlivá atmosféra, ale já věřím, že to ustojíme. Máme zkušený tým, celou sezonu hrajeme výborně a doufám, že to tam také potvrdíme. Pojedeme to tam urvat," prohlásil odhodlaně forvard Lukáš Klimek.

Zajímavostí tří posledních duelů je, že tým, který otevřel skóre, nakonec prohrál. "Určitě si ale nenecháme dát gól, abychom prohrávali 0:1. Že bychom jim dávali fóra, to ne. Budeme chtít jít do vedení a urvat to. Myslím, že do toho nikdo nepůjde harakiri a že to nebude úplně otevřený zápas," doplnil Klimek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články