Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Obránce Kučný dostal za faul na Řepíka třízápasový trest

Praha - Obránce Jiří Kučný z Mladé Boleslavi dostal od disciplinární komise extraligy třízápasový trest za faul na libereckého útočníka Michala Řepíka ve čtvrtém semifinálovém utkání play-off. Protože pro Středočechy již sezona skončila, odpyká si trest v příštím ročníku nejvyšší soutěže.

Kučný fauloval Řepíka v 54. minutě zápasu, když protivníka tvrdě dohrál u mantinelu za brankou Mladé Boleslavi. Rozhodčí Martin Fraňo a René Hradil jej následně vyloučili na pět minut a do konce utkání. Dnes dostal dodatečný trest.

"Zákrok byl veden na protihráče v držení kotouče, který byl krátce předtím vázán na souboj s dalším soupeřem, a přestože pohyb hráče na poslední chvíli zaregistroval, neměl možnost se na střet odpovídajícím způsobem připravit," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Bývalý extraligový útočník zároveň poukázal na fakt, že mladoboleslavský bek trefil Řepíka loktem na oblast hlavy a krku. "Z videozáznamu je zřejmé, že hráč si při podobném způsobu vedení zákroku musel být vědom možných následků," podotkl Holý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články