Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přibyl po dvou krásných gólech: Naštěstí se mi splašily ruce

Praha - Daniel Přibyl se dvěma góly podílel na výhře Sparty ve druhém semifinálovém utkání play-off proti Plzni. I přes vítězství si však uvědomoval, že druhá polovina zápasu nebyla z pohledu Pražanů ideální. Západočeši totiž dokázali duel zdramatizovat, a přestože prohrávali již 0:4, snížili na konečných 3:4. Série se tak do Plzně přesouvá za nerozhodného stavu 1:1. Utkání Liberec - Mladá Boleslav sledujte živě od 18:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a Martin Hosták.

Radost Daniela Přibyla
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Začátek jsme měli výborný, měli jsme o dost lepší nástup než v úterý. Dostali jsme se do vedení až 4:0, pak se nám to sice trošku zkomplikovalo, ale naštěstí jsme to udrželi a vyhráli," řekl Přibyl. "Ideální to sice nebylo, ale teď už je úplně jedno, jak to nakonec dopadlo. Hlavně že jsme výhru udrželi. Konec jsme už odehráli zodpovědně," podotkl třiadvacetiletý útočník.

Přibyl se mezi střelce zapsal dvakrát po samostatných akcích. Nejprve v 7. minutě otevřel skóre, poté ve 32. minutě zvýšil na 4:0. "Naštěstí se mi dvakrát splašily ruce a jenom jsem koukal, co dělají. U prvního i druhého gólu. Vyšlo to a jsem strašně rád, že mi to tam dvakrát padlo," smál se hráč elitní formace Sparty.

Stejně jako většina z více než deseti tisíc diváků v O2 areně ale v závěru trnul, zda Plzeň svůj zlepšený výkon nedovede až k vyrovnání. "Je to hokej, někdy je to nevyzpytatelné. Musím říct, že to nervy trochu byly. Spadl nám ze srdce velký kámen. Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom v sobotu jeli do Plzně za stavu 2:0 na zápasy, aspoň je ale dobře, že jsme se teď vrátili do hry," řekl Přibyl.

Ocenil výkon brankáře Tomáše Pöpperleho. "I díky němu jsme vyhráli. Od začátku do konce chytal výborně," uvedl a pochválil i útočníka Miroslava Formana, který se v závěru druhé třetiny pustil do bitky s Ryanem Hollwegem. "Bylo to super. Formičovi jsem hned říkal, že jsem na něj pyšný. Fakt to bylo výborný," uvedl Přibyl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články