Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Burian se Zohornou se střelecky probudili a přiblížili Kometě předkolo

Brno - Střelecké probuzení útočníků Hynka Zohorny a Viléma Buriana výrazně dopomohlo hokejistům Komety Brno k důležitému vítězství nad Třincem v boji o předkolo play-off. Oba spící střelce postavili trenéři Brňanů vedle sebe do čtvrté řady. Zohorna vstřelil první gól a Burian pečetil třetí brankou výsledek.

Hráči Brna Hynek Zohorna a Vilém Burian
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Na statistiky jsem se raději nedíval, protože bych se musel topit v depresích," usmál se Burian, který naposledy skóroval 13. listopadu v 18. kole v Olomouci. U Zohorny bylo potřeba listovat v databázi ještě hlouběji. Jeho poslední gólová střela měla až do dneška datum 4. října. V 8. kole dopomohl v Brně k vítězství nad Spartou 5:3.

"Už to trvalo hodně dlouho, co jsem nedal branku. Tak jsme se s Hynkem Zohornou domluvili, že to dnes zlomíme. Vyšlo to," smál se Burian, který ale hned přiznal, že výsledek znamenal pro celý tým obrovskou úlevu. "Věděli jsme, že potřebujeme tři body jako sůl. Do zápasu jsme šli po hlavě. Bylo nám jasné, že vítězství musíme vydřít. V závěru nám konečně napadly i góly. A dotáhli jsme duel do vítězného konce," radoval se probuzený střelec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Třinec

Kometa oproti posledním dvěma zápasům vylepšila defenzívu. Útočníci se poctivě vraceli a pomáhali zadákům. "V naší hře nebyly tentokrát propady a hrubé chyby. Poslední zápasy jsme dostali z prostoru před brankou moc gólů. Řekli jsme si, že to takto nejde," přiznal Burian.

Dlouho bylo utkání soubojem brankářů brněnského Čiliaka a třineckého Hrubce, kteří nenechali střelce soupeře vyniknout. "Nesměli jsme za nerozhodného stavu začít jančit. Nezbytné bylo hrát stále to svoje. Dobře napadat soupeře a mít zajištěnou obranu. Podržel nás brankář Čiliak. Věřili jsme, že z nějaké šance branku dáme," popsal Burian utkání ze svého pohledu.

Největší radost měl z ukončení střelecké mizérie. Čtvrtou brněnskou řadu nasadili trenéři na závěr přesilovky. "Trška to krásně zatáhl a potom mi střelil do hokejky. Bylo to od něj krásně připravené," vrátil se Burian ke svému gólu.

Kometa s Třincem v tomto ročníku neztratila ani bod ze dvanácti možných. "Byla to spíše náhoda. Třinec má dobrý tým. Málokdy se podaří proti nějakému soupeři stoprocentní zisk," myslí si útočník Komety. Brňané vítězstvím odskočili Vítkovicím na šestibodový rozdíl. "Náskok je důležitý. Hotové ale není nic. Musíme o našem postupu rozhodnout co nejdříve, abychom se nemuseli do posledního kola strachovat," dodal Burian.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články