Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Opravdu velký zážitek, netajil po premiéře v extralize Reichel

Karlovy Vary - Hokejisté Litvínova prohráli na ledě Karlových Varů 3:4 a klesli zpět na poslední místo tabulky, jeden z hráčů Vervy však na nedělní zápas nikdy nezapomene. Sedmnáctiletý útočník Kristian Reichel, syn olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla, nastoupil premiérově v nejvyšší soutěži. Z hlediště jej sledoval i pyšný otec, i když podle původních plánů na zápase neměl být.

Je nám líto, video expirovalo.
Reichel: Táta mi radil, ať se hlavně pořádně rozcvičím

"Byl to pro mě dnes skutečně velký zážitek a zápas jsem si užil. Jen škoda, že jsme nevyhráli. To se někdy stává, šance tam byly," řekl Reichel. Do utkání zasáhl jako člen čtvrtého útoku a na ledě strávil celkem 9:26 minuty. "Že budu hrát, jsem se dozvěděl v sobotu ráno, když mě mamka přišla vzbudit, že jdu na to. Já jsem to vůbec netušil, připravoval jsem se na zápas juniorky s Hradcem," pousmál se juniorský reprezentant, který s litvínovským A-týmem již delší dobu trénuje.

Jeho otec měl být původně na slavnostním zahájení olympiády mládeže v Chomutově, nakonec ale v KV Areně nechyběl. "Ze začátku mě malinko mrzelo, že tady nebude, ale když jsem ho v hledišti uviděl, tak jsem byl moc rád. Nebyl jsem nějak klidnější, ale prostě jsem byl rád, že tady byl," uvedl Reichel.

Samozřejmě dostal od svého slavného otce i několik rad. "Říkal mi hlavně, abych se před zápasem pořádně rozhýbal a připravil na ten kolotoč. Abych tam potom nebyl jak vymalovanej. Dal jsem na jeho radu a měl jsem rozcvičku asi 40 minut. Jinak mi řekl, ať hraji jako vždycky a že to přijde," řekl Reichel, jenž poprvé do nejvyšší soutěže zasáhl přibližně o rok a půl věku později než jeho otec.

Začátek pro něj ale nebyl ideální, hned při prvním střídání jeho tým inkasoval. "Centr z třetí lajny zůstal na ledě déle, než by se očekávalo, čekal jsem na to, až přijde střídat, ale špatně to dopadlo," litoval Reichel. V průběhu utkání se však zapojil i do přesilových her a závěrečné power play. "Já jsem si myslel, že v závěru se už jen opřu o 'manťák'. Že jsem se ještě v závěru dostal na led, to bylo super a užil jsem si to," přiznal talentovaný forvard.

Z utkání si domů odvezl i puk na památku. "Sbírám je a dávám si je doma do vitrínky," pousmál se. Teď věří, že si brzy zahraje i v domácím prostředí na Zimním stadionu Ivana Hlinky. "I když možná bylo lepší, že poprvé jsem nastoupil venku. Doma by ta očekávání byla asi větší," dodal Reichel, který momentálně nastupuje i za juniorský tým a starší dorost.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články