Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta poprvé v O2 areně nebodovala, Plzeň vydřela cennou výhru

Praha - Poprvé za působení v O2 areně Sparta přišla doma o všechny tři body. Pražané nabuzení vítězstvím na lužáneckém ledě nepotvrdili úspěch z Brna a po třech výhrách v řadě kapitulovali s Plzní 1:2. Indiáni se tak v tabulce posunuli na druhou příčku právě před Spartu. Ta prohrávala již 0:2 po brankách Západočechů v oslabení a přesilovce a přestože na začátku třetí části snížil Procházka, na tříbodovém zisku Plzně to již nic nezměnilo.

Utkání Sparta Praha - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Úvod duelu dvou týmů, jež se představily při atraktivních utkáních v Brně proti Kometě pod širým nebem, byl hodně opatrný. Až v sedmé minutě zahrozil z mezikruží Kudrna, ale hostující gólman Machovský přitáhl puk do připravené lapačky.

Oba celky si pak krátce po sobě zahrály v početní výhodě. Největší šancí Plzně byla nepovedená, ale možná o to nebezpečnější střela Kadlece, která proletěla těsně vedle pravé tyče. Sparta si vedla ještě hůře, když pustila Pulpána s Kratěnou do přečíslení proti osamocenému Poláškovi, a Pulpán ještě v oslabení zamířil skvěle. Přibyla pak vychytal Machovský.

Zkraje druhé části mohl zvýšit Indrák, jenže strážce domácí branky Pöpperle byl proti. Na druhé straně nenaložil se svou velkou šancí ideálně Forman a zakončil jen do Machovského. Jenže ve 23. minutě musel k trestoměřičům Netík, a poté co nejlepší střelec soutěže Kubalík stihl tečovat nahození Lva těsně před Pöpperlem, už za 36 vteřin byl zpět.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Plzeň

Pěknou akci poté předvedli Buchtele s Přibylem, jenže ztroskotali znovu na Machovském. Vzápětí fauloval vysokou holí Čajkovský, Sparta se však vcelku s přehledem ubránila a čtyřminutovou přesilovku navíc hostům o trochu zkrátil svým faulem Bližňák.

Na své poměry neškodná Sparta se od té chvíle herně hodně zvedla, jenže narážela na výtečně chytajícího Machovského. Ten rozesmutnil v šancích Emingera a i s dávkou potřebného štěstí přežil bez úhony několik závarů před svým brankovištěm.

Kapituloval až ve 43. minutě po úspěšné dorážce důrazného Procházky, a o zápletku tak bylo postaráno. Eminger ani na třetí pokus nevyzrál na Machovského, jinak Pražané naráželi na pozorně fungující defenzivu Škody. Indiáni pak nedokázali dorazit volně ležící puk za Pöpperleho zády a v závěru trefit prázdnou branku při power play Sparty. Mrzet je to ale nemuselo, tříbodový zisk už uhájili. 

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 43. M. Procházka (Dragoun, Švrček) - 13. Pulpán (Kratěna, Kudroč), 24. D. Kubalík (Lev, Jeřábek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8338.

Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Pech, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák. 

Josef Jandač (Sparta): "Neodehráli jsme úplně nejlepší zápas. Řekl bych, že jsme neměli takovou tu šťávu z těch předchozích zápasů. Chyběl lepší pohyb. Ale je pravda, že Plzeň hrála velice dobře organizované v obraně a tím, že se dostala do vedení, bylo to pro nás o to těžší. Myslím, že kdybychom dnes udělali z toho zápasu nějaký bod, bylo by to pro nás dobré. Ke konci jsme však neměli patřičný tlak a některé situace jsme nesehráli dobře, včetně té power play. Mrzí nás to, ale musíme se z toho oklepat a jít do dalšího zápasu zase lépe připravení."
Ladislav Čihák (Plzeň): "Podařilo se nám v našem oslabení ujet, dali jsme gól na 1:0 a samozřejmě jsme věděli, že Sparta teď tři zápasy odehrála velmi dobře. Jde o kvalitního soupeře s velmi šikovnými útočníky, který umí hrát dobře do obrany. Byli jsme strašně rádi za to, že nám to tam padlo. Ve druhé třetině jsme dali gól v přesilovce, vedli jsme 2:0, ale Sparta umí otáčet zápasy a doma jsou hodně silní. Ty tři body jsou pro nás hodně cenné a je pro nás důležité, že jsme se udrželi nahoře." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články