Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Utkání Komety se Spartou pod širým nebem by mohlo být opět rekordní

Brno - Organizátoři Hokejových her v Brně jsou po nedělním utkání Komety s Plzní (5:2) nadmíru spokojeni. Nejen, že padnul divácký rekord samostatné extraligy, akce navíc proběhla bez větších problémů. Už v pátek se pod širým nebem bude hrát zase. Tentokrát se domácí utkají se Spartou a na triubnách by mohlo být více než 20 tisíc fanoušků. Přímý přenos odvysílá od 18:00 ČT sport a náš web.

Návštěva zápasu Kometa Brno - Plzeň činila 18 514 diváků a překonala tak rekord samostatné extraligy. Ten držel duel Kladna s Brnem v pražské O2 areně, kam 23. října 2012 zavítalo při výluce v NHL 17 182 fanoušků.

Organizátoři očekávají, že na zápas se Spartou by v provizorně postavené areně mohlo být vyprodáno. "Pevně v to doufáme, prodeje lístků to naznačují. Maximální kapacita je lehce přes 21 500 lidí," řekl hlavní organizátor Pavel Bartošek. "Brněnští fanoušci jsou proslulí tím, že jsou věrní a chodí jich hodně. Kometa je tahák a pevně věříme, že rekord vydrží jen do pátku a posuneme jej ještě dál," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Duel Kometa - Plzeň pod širým nebem tématem HDP

Akce přesto podle něj výdelečná nebude. "Náklady jsou odvislé od počasí a dalších faktorů. Budeme rádi, když skončíme s vyrovnaným hospodářským výsledkem," řekl Bartošek. Kromě výstavby tribun za Lužánkami, kde Kometa dříve působila, museli organizátoři vybudovat i zázemí pro oba týmy. "Domácímu A-týmu jsme postavili kompletně nové kabiny z šesti stavebních kontejnerů. Jsou vytápěné, na zemi je klasická guma. Hostující tým měl zázemí v areálu, kde probíhá veřejné bruslení, takže tam to bylo jednodušší," vysvětlil.

Organizátoři akce kladli důraz zejména na bezpečnostní opatření. "Krizových scénářů je několik, seznam je velice dlouhý. Musíme například zabezpečit osobní prohlídky, i prohlídky stadionu s psovody, aby nebyla pod tribunami uložena trhavina," popisoval Bartošek.

Rekordní návštěvy v nejvyšší hokejové lize
zdroj: ČT sport

Zápas s Plzní provázely zimní podmínky, teplota se pohybovala okolo minus šesti stupňů Celsia. "Byla taková zima, že začaly zamrzat pivní výčepy," řekl s úsměvem. "Ale jinak jsme prosolovali schody a přístupové cesty, aby lidé roznášeli sůl i na lešenářské konstrukce, a tím pádem nedošlo k uklouznutí lidí," uvedl Bartošek. "Fanoušci byli maximálně disciplinovaní, musím jim poděkovat," doplnil. Veškrá ošetření na místě se týkala zejména podchlazení.

Bartošek zdůraznil, že organizátoři musí komunikovat i s obyvateli Brna. "Rozdělil bych je na dvě skupiny. Jedna, a ta je větší, nebydlí v okolí stadionu, a ta akci uvítala. S druhou skupinou se snažíme hovořit a přesvědčit je, aby těch deset dnů Hokejových her vydrželi. Nese to samozřejmě nejen ztížené dopravní podmínky, ale i určitou hlučnost, což se nemusí líbit každému," přiznal.

Brněnské hry vzdaly hold armádě a válečným veteránům. "Jsou to lidé, kteří chrání naši zemi, a myslíme si, že si zaslouží poctu. Maskáčové dresy z 1. třetiny navíc vydražíme a výtěžek bude věnován armádnímu charitativnímu fondu pro válečné veterány," přislíbil Bartošek.

Kromě dvou extraligových zápasů se v rámci Hokejových her odehrají pod otevřeným nebem i dva reprezentační zápasy, které fanoušci mohou navštívit zdarma. Dnes od 17:00 se za Lužánkami odehraje souboj Čechy vs. Morava. V akci budou dva reprezentační výběry šestnáctiletých hokejistů. V sobotu od 12:00 uvidí fanoušci federální derby - proti sobě nastoupí reprezentace žen Česka a Slovenska.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články