Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Litvínov vyhrál v Brně, přesto zůstává poslední

Brno - Hokejisté mistrovského Litvínova zvítězili v dohrávce 17. kola extraligy na ledě Komety Brno 3:1 a přiblížili se na posledním místě třináctým Karlovým Varům na rozdíl dvou bodů. Venku se Verva dočkala plného bodového zisku po sedmi zápasech a v další repríze semifinále minulé sezony oplatila soupeři domácí porážku 2:3. Kometa prohrála doma potřetí za sebou a připsala si čtvrtou prohru z posledních pěti duelů před reprezentační pauzou.

Utkání Kometa Brno - Litvínov
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

Obhájce titulu začal v Brně velmi dobře, od začátku utkání byl nebezpečný a v páté minutě si vynutil faul. Koreisovo vyloučení za nebezpečnou hru vysokou holí nekompromisně potrestal ranou od modré čáry Pavlík. Verva hýřila aktivitou, naopak Brňané hráli nedisciplinovaně a chybovali. Především akce Jánského zaváněla druhou brankou, ale Čiliakovi pomohla horní tyč. Tým kouče Rulíka nevyužil ani dvojnásobnou přesilovku, první třetinu ovšem vyhrál zaslouženě.

Ve druhé části hry byla o něco lepší Kometa, ale bylo vidět, že není v herní pohodě a především v útočné fázi se hodně trápí. Brankáře Petráska domácí zaměstnávali především v přesilovkách, ale i tak dlouho čekali na nějakou větší šanci. Brňané se však po tuhém dobývání litvínovské klece dočkali. Ve dvojnásobné přesilovce našel Hruška volného Vojtěcha Němce, kterému stačilo zakončit do prázdné brány.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Litvínov

Už se zdálo, že Kometu vyrovnávací branka nastartuje, jenže pět minut před druhou přestávkou udělal zkušený bek Kaberle obrovskou chybu, kterou využil Frolo. Litvínovský obránce se od modré čáry řítil sám na Čiliaka a po parádní kličce do forhendu poslal hosty podruhé do vedení.

A pro Brno mohlo být ještě hůř, Jánský vystihl další chybu modrobílého celku, ale tentokrát si slovenský gólman samostatný nájezd pohlídal. V závěru druhé třetiny přišla šance na srovnání. Vypálil brněnský obránce Štindl a Ostřížkova teč prošla kousek vedle Petráskovy branky.

Do poslední části vstoupili lépe hosté, kteří velmi brzy zmrazili zaplněnou brněnskou arénu. Ve 44. minutě pláchl brněnské obraně Jánský a jeho střela z levého kruhu zapadla od tyče do brány. Následně mohl snížit Němec, ale nedokázal usměrnit poskakující kotouč do odkryté brány.

Střelecké trápení Komety tak pokračovalo i v dnešní dohrávce, domácí se i v pátém utkání za sebou nevzmohli na víc než jeden gól. Navíc z posledních čtyř zápasů nedala Kometa gól ve standardním počtu hráčů na ledě. Se Zlínem, s Libercem i s Vítkovicemi vstřelili Brňané branku v početní výhodě.

Kometa Brno - Verva Litvínov 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. V. Němec (J. Hruška, Kováčik) - 5. F. Pavlík (Havlíček, T. Pavelka), 35. Frolo, 44. Jánský (Hübl, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 6839.

Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Dujsík, Hanzlík, Malec, Kováčik, od 38. navíc Štindl - H. Zohorna, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Ostřížek, Burian - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - Mrázek, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Frolo, Gula - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Jurčík, Havlíček, Gerhát - Vantuch, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Karel Beran (Brno): "Vstoupili jsme do utkání špatně. Poznamenalo ho oslabení, ve kterém jsme inkasovali. V první třetině jsme v podstatě neměli skoro žádné šance. Pak jsme se ve druhé třetině zlepšili, dokázali vyrovnat a dostali se do hry. Jenže přišla další chyba a soupeř se dostal do vedení. I když jsme chtěli hrát aktivně a něco s výsledkem udělat, nebylo to nic platné. Litvínov si zbytek zápasu pohlídal. Zápas byl za stavu 1:2 otevřený, ale chyběl nám větší tlak v brankovišti a samozřejmě žehráme na nevyužívání šancí."

Jiří Šlégr (Litvínov): "V naší situaci je momentálně každý bod dobrý. Snažili jsme se vstoupit do utkání tak, abychom neudělali chybu a vyčkali na nějaké šance, což se povedlo. Musím pochválit našeho brankáře Petráska, který nás v klíčových momentech zápasu podržel. V Brně se nikdy nehraje dobře, zvlášť před výbornou diváckou kulisou, o to víc jsme rádi za důležité tři body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články