Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lašák po první nule: Nebylo znát, že hraje první s posledním

Liberec - Ján Lašák patří podle statistik mezi nejlepší extraligové brankáře, Bílí Tygři vévodí soutěži, prvního čistého konta se však slovenský gólman dočkal až ve 28. kole. I díky jeho šestnácti zákrokům dnes Liberec porazil Litvínov 1:0 a připsal si třetí výhru nad úřadujícím mistrem v sezoně.

Radost libereckých hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to velmi těžké a vyrovnané utkání. Litvínov podal velmi dobrý výkon, byl nám naprosto rovnocenným soupeřem. Řekl bych, že nebylo vůbec znát, že hraje první tým s posledním," řekl Lašák po zápase. "Měli jsme i trošku štěstí, zvonila tam za mnou i nějaká tyčka. Šli jsme si však od začátku zápasu za výhrou a nakonec rozhodl jediný gól," uvedl šestatřicetiletý gólman.

Litvínov přijel do Liberce s cílem hlavně dobře bránit a vyrážet do rychlých protiútoků. Rodák ze slovenského Zvolena proto příliš práce neměl a v utkání kryl šestnáct střel.

"Věděli jsme, že Litvínov se bude soustředit hlavně na defenzivu a spoléhat na brejky. Moc střel na mě nešlo a nebyl jsem v permanenci. Pro gólmana je to pak těžké, bezbrankový stav a nemůžete se dopustit žádné chyby. Já osobně jsem raději, když můžu být více v tempu," řekl majitel kompletní sady medailí ze světových šampionátů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Litvínov

Čisté konto ho potěšilo. "Není to pro mě ale až tak důležité. Dokud vyhrává tým, tak není podstatné, jestli udržím čisté konto či nikoliv," uvedl Lašák, který v sezoně několikrát o nulu přišel v samotném závěru.

"Bylo pár zápasů, kdy už jsem ji měl nadosah a pak v závěru inkasoval, takže teď už jsem se dočkal. Samozřejmě mě to bude něco stát, budu muset klukům koupit nějakou svačinku do šatny a dát nějaké peníze do klubové kasy. Tam jsou ale uložené lépe než v bance," smál se.

Lašák se do liberecké branky vrátil v minulém týdnu po zhruba čtrnáctidenní pauze zaviněné menším zraněním, které si přivodil v odvetě osmifinále Ligy mistrů v Davosu. Nyní už je však opět fit.  

"Byl jsem dva týdny mimo, ale nemyslím si, že je to nějaká velká pauza. Nejednalo se o nic vážného, dostal jsem od trenéra prostor, abych se dal do pořádku na sto procent a navíc Marek Schwarz chytal velmi dobře. Měl jsem tak čas dobře potrénovat a vrátit se perfektně připravený," uvedl Lašák, jenž má na kontě i šest startů v NHL v dresu Nashvillu.

Extraliga se nyní kvůli reprezentační pauze na chvíli zastaví. Lašák a spol. si tak nejprve užijí krátké dvoudenní volno a poté začnou opět naplno trénovat. "Čeká nás tvrdá dřina. Nyní jsme na prvním místě, ale zdaleka není konec sezony. Stále je co zlepšovat a během pauzy na tom budeme pracovat. Pokud chceme něčeho dosáhnout, musíme makat i dále a neusnout na vavřínech," dodal Lašák jasně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články