Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Plzeň v západočeském derby padla s Karlovými Vary

Plzeň - Nečekané vítězství 3:1 si na ledě Plzně vybojovali hokejisté Karlových Varů, kteří tak ihned po odchodu Radka Dudy zaznamenali první tři body. Na výhře Energie se dvěma brankami podílel Martin Bartek, který otevřel skóre utkání a potvrdil vítězství gólem do prázdné brány. Plzeň tak potvrdila, že se jí v poslední době příliš nedaří, jen jednou v uplynulých pěti zápasech zaznamenala výhru v základní části.

Utkání Plzeň - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Vstup do utkání vyšel lépe dobře se pohybujícím hostům, Machovský ale stačil zastavit střelu před brankou nekrytého Benáka. Až po pěti odehraných minutách se směrem dopředu předvedli domácí: Jeřábek totiž dlouhým pasem našel rozjetého Preisingera, jenž tváří v tvář Závorkovi neuspěl. V 11. minutě využili hosté zaváhání Indiánů ve středním pásmu a při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval přihrávku Kůse přesně mezi betony mířící Bartek.

Domácí se probudili až v závěru první třetiny, kdy během početní výhody v dobré pozici minul odkrytou branku Pulpán. Necelé dvě minuty před pauzou už po asistenci Kracíka zpoza branky vyrovnal pohotovým volejem Indrák na 1:1. Vzápětí navíc bek Sklenička při svém útočném výletu nestihl přehodit ležícího Závorku.

Plzeňský nápor pokračoval také ve druhé třetině, ale karlovarský gólman odolal pokusu Kubalíka a Bližňák po nezištné příhře od uzdraveného Kratěny zblízka netrefil branku. Hráči Energie zareagovali zlepšenou obranou středního pásma a ve 32. minutě je mohl dostat do vedení Huna ve vlastním oslabení, po zaváhání Jeřábka na modré čáře však svůj samostatný nájezd zakončil nepřesnou střelou.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Karlovy Vary

Indiáni se následně snažili zjednodušit hru, druhý gól ale nedali ani během své čtvrté přesilovky v utkání. V závěrečné dvacetiminutovce hosté pokračovali s taktikou pozorné obrany, ve 45. minutě si navíc Machovský jen se štěstím poradil s Rohanovou tečí. O tři minuty později zahrozil z brejku Kubalík, pálil však vedle a větší šanci si aktivnější domácí nevytvořili.

V 54. minutě tak po nenápadné akci udeřilo na druhé straně, když Rachůnkův bekhend z otočky prošel po ledě až do sítě. Rychle mohl odpovědět Jeřábek, trefil však pouze levou tyčku. Během plzeňské hry bez brankáře ještě upravil trefou do prázdné branky na konečných 3:1 pro hosty Bartek. 

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Indrák (Kracík, Kubalík) - 11. Bartek (Kůs, T. Rohan), 54. T. Rachůnek (Huna), 59. Bartek (Kůs). Rozhodčí: Hejduk, Fraňo - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4020.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Kohout, Vachovec, Harkabus - Koblasa, Osmík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Věděli jsem, že to nebude jednoduché utkání a potvrdilo se to. Nezačali jsme dobře. Vary měly dobrý pohyb a my jsme vůbec nechytili začátek. Naštěstí jsme ještě do první pauzy vyrovnali. Druhá třetina byla nahoru dolů s řadou nepřesností na obou stranách. Naše hra ani v ní nebyla podle představ. Paradoxně třetí třetina byla naše nejlepší část zápasu, ale neproměnili jsme tam šance. Nelepilo nám to a nedali jsme góly. Musíme dát hlavu vzhůru a poučit se z chyb. Je důležité hrát celých 60 minut a nezachraňovat to až v poslední třetině. Máme nějaké zraněné a nemocné hráče, ale na to se nedá vymlouvat. Soupeři v tabulce pod námi se tlačí nahoru a hráči si musí uvědomit, že nesmíme polevit."
Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Z našeho pohledu se nám vydařil vstup do utkání. Možná to bylo způsobeno i hrou domácího mužstva. Negativní bylo, že jsme dostali na konci první třetiny branku na 1:1. Myslím, si, že jsme se k výhře malinko odrazili tím ubráněním přesilovek Plzně. Věděli jsme, že jsou jejich nebezpečnou zbraní. Určitě to byl jeden z hlavních momentů zápasu. Pak si musíme přiznat, že nám pomohla řada neproměněných šancí soupeře. Měli jsme dost štěstí a tomu odpovídá i naše šťastná branka na 1:2 ve třetí třetině. Věřím, že úspěch venku naše mužstvo podpoří k nedělnímu domácímu zápasu. Jedině bodové úspěchy doma nás posunou tabulkou směrem dopředu." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy