Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Gól v posledních vteřinách a výhra na nájezdy. Pardubice otočily proti Olomouci

Pardubice - Až do poslední minuty utkání s Olomoucí se zdálo, že Pardubice kráčejí k prohře. Osmatřicet vteřin před koncem ale na 3:3 srovnal Gregorc a díky proměněným nájezdům Tomáška a Redenbacha si Východočeši připsali další výhru pod trenérem Richardem Králem. Pardubice se tak přibližují příčkám zaručujícím předkolo play-off.

Před začátkem utkání uctili fanoušci minutou ticha památku dnes zesnulého Zbyňka Kusého, který jako manažer klubu slavil s Pardubicemi poslední tři mistrovské tituly v letech 2005, 2010 a 2012.

Zápas byl od počátku velice opatrný, při hře pět na pět se k velkým šancím nedostával ani jeden ze soupeřů. První šanci měl nečekaně pardubický obránce Čáslava, který se protáhl před Vošvrdu, avšak branku přestřelil. Změnu skóre přinesla jinak nevydařená přesilovka Pardubic, v jejímž závěru si vzal kotouč Tomášek a po krásném sólu zavěsil pod horní tyč.

Svou početní výhodu využila v 15. minutě i Olomouc. Po pouhých 12 vteřinách prostřelil vše před sebou Laš. Vrátit Dynamu vedení mohl znovu Tomášek, avšak tentokrát přestřelil. A za pouhou půlminutu se znovu radovali hosté, když nepovedenou Holcovu střelu usměrnil mezi Maxwellovy betony Herman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Olomouc

Od druhé části nastoupil do pardubické branky poprvé v sezoně Vejmelka, avšak k zásadní změně nepomohl. Olomouc se na hájení náskoku ani moc nenadřela a ve 31. minutě odskočila na dvoubrankový rozdíl. Knotkova dorážka propadla Vejmelkovi mezi betony a kotouč o kousek "přelezl" brankovou čáru. Pardubice bojovaly jak s vlastními nepřesnostmi, tak s neprostupnou obranou hostů.

Změna nastala až se začátkem třetí části. Dynamo začalo mnohem častěji střílet a ve 47. minutě se dočkalo snížení, když Marcinkovo nahození chytře tečoval Rolinek. Po gólu nabrala hra na rychlosti a šancí přibývalo. Při Mataiově úniku musel po delší době zasahovat Vejmelka. Jinak se činil hlavně Vošvrda, který zlikvidoval několik těžkých střel z větší vzdálenosti.

Dvě minuty před koncem sáhli domácí trenéři ke hře bez brankáře. Olomouc dlouho držela hubené vedení, ale 38 vteřin před koncem inkasovala, když Gregorcova střela od modré čáry se štěstím propadla za Vošvrdova záda. Prodloužení, které bylo pro Pardubice vůbec první v sezoně, branku nepřineslo. Samostatné nájezdy rozhodl Tomášek, který se bekhendovou kličkou prosadil hned v první sérii. 

HC Dynamo Pardubice - HC Olomouc 4:3 po sam. náj. (1:2, 0:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Tomášek (Ščotka), 47. Rolinek (Marcinko), 60. Gregorc, rozhodující nájezd Tomášek - 15. Laš (Houdek), 17. Herman (Holec, Matai), 31. J. Knotek (Skrbek). Rozhodčí: Fraňo, T. Horák - Jindra, Zíka. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 7210.

Pardubice: Maxwell (21. Vejmelka) - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, M. Šeda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - J. Svoboda, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Moučka. Trenéři: Král a Zadina.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Houdek, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko. 

Richard Král (Pardubice): "Měli jsme dobrý začátek a dostali se do vedení, ale bohužel jsme další gól nepřidali a po zbytečném faulu v útočném pásmu inkasovali. Olomouc má dobře propracovanou defenzivu, přes kterou se těžko prosazuje. Ve druhé třetině jsme vyjma třetí formace nebyli schopní udržet hru v útočném pásmu. Až ve třetí části jsme dostali Olomouc pod tlak, což vyvrcholilo při power play. Nájezdy jsou loterie, byli jsme při výběru hráčů šťastnější. Dva body nám v současné situaci mohou hodně pomoct."
Zdeněk Venera (Olomouc): "Výhru jsme ztratili v poslední minutě při power play soupeře. Pardubice si to vyrovnání za aktivitu zasloužily, ale když se vede o dva góly, tak taková branka mrzí. Nedá se nic dělat, bod z Pardubic je každopádně dobrý. Nájezdy nám vůbec nevyšly." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články