Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Povolaných je spousta, ale vyvolených málo, říká šéf Třince o trenérech

Třinec - O novém trenérovi Třince stále není po páteční rezignaci Jiřího Kalouse jasno. Oceláři zatím do funkce dosadili dočasné kouče Reného Muchu a Marka Malíka, šéf Třince Jan Czudek ale usiluje o dlouhodobou náhradu. S výběrem však vedení klubu nechce spěchat. O trenérský post se podle Czudka přihlásilo již několik kandidátů, sehnat toho pravého ale pro Oceláře během probíhající sezony není jednoduché. Czudek poodhalil, o kom Třinec na post uvažuje, i že konec Václava Varadi na střídačce nebyl pro Oceláře šťastným krokem.

Šéf Třince Jan Czudek
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"V současné době kontaktujeme některé potenciální trenéry, o kterých víme, že jsou volní. Z druhé strany se nám také ozývají nějaká jména, takže to dáváme dohromady," řekl České televizi prezident Třince Jan Czudek. Pro Třinec není výběr trenéra jednoduchý, a to zvláště během probíhající sezony. "Povolaných je spousta, ale vyvolených je strašně málo. Čím větší kvalitu chcete, tím více se to zužuje," přemítá Czudek.

Czudek víceméně vyloučil, že by se na střídačku Ocelářů vrátil generální ředitel Pavel Marek, jenž s Třincem vybojoval jediný titul v historii v roce 2011. "S Pavlem Markem jako generálním ředitelem vybíráme, on není tím vybíraným," sdělil šéf Třince.

"Břetislav Kopřiva (asistent trenéra v Chomutově) je zajímavé jméno, nějaká úvaha kolem něj existuje, ale nevím, jak by na to zareagoval Vladimír Růžička. Vladimír Kýhos je také na seznamu," odpověděl Czudek na přímé dotazy ohledně možných náhrad.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Czudek: Hledáme trenéra na dlouhodobý kontrakt

Oceláři prý jednají až s desítkou jmen. O tom, kdo tito potenciální trenéři jsou, ale Czudek nechtěl nechtěl dále hovořit. "Je to téměř desítka jmen, s nimiž jednáme. Jsou tam i zahraniční trenéři, bohužel Bob Hartley je vázán v Calgary," zavtipkoval Czudek. "Bohužel vám nemůžu říct, s kým jednáme. V této fázi bych nespekuloval."

Třinecké vedení by chtělo opět dlouhodobé řešení. "Nechceme to uspěchat. Vždy jsme si zakládali na dlouhodobosti a budování týmu, ať už hráčského, tak v zázemí. Raději bych byl pro dlouhodobý kontrakt," říká šéf Třince.

"Vždy jsme si říkali, že akvizice musí mít pozitivní dopad a musí to být něco lepšího, než co bylo předtím. Pravdou je, že jak erudice, tak ambice Jirky Kalouse jsou takové, že těžko hledat někoho lepšího," přemítá Czudek.

Dočasní trenéři Marek Malík a René Mucha tak zřejmě na svých postech zůstanou ještě minimálně týden. "Je řada zajímavých jmen, přes to všechno nechci, aby působení Marka Malíka a Reného Muchy byla kratičká epizoda. Myslím, že si zaslouží důvěru, a tu důvěru jim minimálně tento týden nebudeme narušovat. Potřebujeme si detailně projít seznamy a kvalitu jednotlivých trenérů," říká prezident třineckého hokeje.

"V první řadě jsme se snažili situaci vyřešit z vlastních zdrojů. Jak René Mucha dokázal v minulosti mládežnického hokeje, že to s hokejem myslí vážně a umí to, tak Marek Malík ukázal, že je to člověk na svém místě," chválí své dočasné trenéry šéf Ocelářů.

Czudka naopak mrzí odchod asistenta Václava Varadi, jenž rezignoval společně s Jiřím Kalousem. Šéf Třince by jej rád viděl zpátky na střídačce svého klubu. "Venca Varaďa tady odvedl velký kus práce jako hráč i trenér. To, co dokázal on, dokázalo hrozně málo lidí. Jeho rezignace byla v této fázi kontraproduktivní," přiznává Czudek.

Třinci tolik nepomáhá ani finanční převaha oproti ostatním klubům. Klub podle šéfa Ocelářů nemá takové prostředky, respektive neutrácí tolik, jak se obecně předpokládá. "Kdybychom měli angažovat trenéra pod kontraktem, je to o penězích. Nemyslím si, že je pravda, co se vykládá o našem přístupu k penězům," tvrdí Czudek.

Prezident Třince rovněž pochybuje, že by trenérský post mohl zaujmout reprezentační trenér Vladimír Vůjtek. "Pokud se jedná o Vladimíra Vůjtka, jsme s ním v kontaktu průběžně, je tady minimálně na 50 % zápasů. Ale být trenérem národního mužstva, to je velký zápřah, a nevěřím tomu, že by se mohlo opakovat něco podobného, co měl Vladimír Růžička," uzavírá Czudek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články