Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Olomoucká jízda nekončí. Mora sestřelila Třinec 6:0

Olomouc - Po dvou porážkách znovu přišla výhra, a ne ledajaká. Olomoučtí hokejisté deklasovali favorizovaný Třinec 6:0 a bodovali tak v každém z posledních deseti zápasů. Na fantastickém vítězství se bodově podílelo množství hráčů, dva góly si připsal jediný z nich, Marek Laš. Třinec tak nenavázal na svá dvě uplynulá vítězství proti Plzni a Mladé Boleslavi.

Trenéři domácích museli v obraně oželet zkušeného Skrbka, kterého nahradil uzdravený Houdek. V útoku chyběl Jergl, místo kterého nastoupil k prvnímu extraligovému startu Dostálek. V sestavě hostů se objevil již uzdravený Adamský, čerstvá posila Kopecký ale ještě chyběl.

Oceláři začali na Hané útočně, vynutili si dvě přesilovky, ve který ale Konrád Olomouc opět držel. Vyznamenal se také při šanci Rákose už v rovnovážném stavu. V 10. minutě ujel třineckým bekům Laš a našel místo nad vyrážečkou Hrubce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc - Třinec

O dvě minuty později už vedli domácí o dvě branky, po Vodného přesné přihrávce se prosadil střelou nad lapačku Řípa. V poslední minutě první části mohla Olomouc ještě zvýšit, Knotek však v přesilové hře minul odkrytou třineckou branku.

Ve druhé třetině hráli domácí opět v početní převaze a opět měl obrovskou šanci Knotek. Tentokrát jej vychytal brankář Hrubec. V závěru přesilovky ještě Hrubec zlikvidoval šanci Laše. Ale gól nakonec přišel, i když už byl vyloučený Adamský na ledě. Vyrůbalík našel přesně před brankou aktivního Laše, který usměrnil puk mezi betony třineckého gólmana.

Snížit mohl Hrňa, ale jeho pokus skončil nad horní tyčkou Konrádovy branky. Hosté měli souvislý tlak, ale více než přesilovky z něj nedokázali vytěžit. Minutu před koncem druhé třetiny ujel Třineckým Mikúš, našel mezírku v Hrubcove postavení a zvýšil na 4:0.

Když poté v přesilové hře překonal třineckého brankáře Rašner, utkání pro Hrubce předčasně skončilo. Ve třetí třetině jej nahradil Šimboch. I on však jednou kapituloval, když jej překonal Eberle. Ještě předtím se předvedl Konrád, který zlikvidoval trestné střílení Růžičky. 

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Laš (Buc, J. Knotek), 12. Řípa (Vodný), 26. Laš (Vyrůbalík, Rašner), 39. T. Mikúš, 40. Rašner (Buc, Vyrůbalík), 53. Eberle (Vodný). Rozhodčí: Hribík, T. Horák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 5350.

Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Dostálek. Trenéři: Venera a Tomajko.
Třinec: Hrubec (41. Šimboch) - M. Doudera, Linhart, Roth, Klesla, Nosek, Hrabal, L. Doudera - Irgl, Polanský, Adamský - Klepiš, Plíhal, Dravecký - Hrňa, Rákos, Orsava - Matuš, M. Růžička, Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Jan Tomajko (Olomouc): "Třinec začal výborně, hráli jsme dvakrát oslabení, byli jsme pozdě v soubojích a nebyli jsme u puku. První gól nás ale trochu povzbudil. Myslím, že jsme se (před zápasem) báli, co s námi Třinec provede. Po gólu nám stouplo sebevědomí, byli jsme efektivní v zakončení a hráči konečně více stříleli. Díky tomu jsme dnes vyhráli. Výborně jsme také odehráli oslabení, Třinec neměl moc střel, to nás také drželo v zápase. Jsem spokojený, že jsme v obraně zvládli nahradit Pavla Skrbka a musím pochválit za extraligový debut i Vlastimila Dostálka, který premiéru zvládl velmi dobře."
Jiří Kalous (Třinec): "Zápas se mi hodnotí těžko, utrpěli jsme debakl. Prvních deset minut jsme odehráli slušně, ale pak domácí dali gól z prvního protiútoku a hned na to druhou. Snažili jsme se jít dopředu, ale domácí skvěle využívali protiútoky. V klidu si to rozebereme a v příštím utkání musíme zabrat. Dvě pozitivní věci jsou návrat Adamského a naši skvělí fanoušci." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články