Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Říha končí v Pardubicích, nahradí jej Král se Zadinou

Pardubice - Hokejisty extraligových Pardubic budou nově trénovat Richard Král s asistentem Markem Zadinou. Nahradí odvolaného Miloše Říhu mladšího i jeho asistenta Václava Baďoučka. V aktuálně jedenáctém klubu soutěže končí i generální manažer Ondřej Šebek, na jehož místo přichází Pavel Rohlík.

Miloš Říha mladší
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Na základě výsledků v této i předešlých sezonách jsme se s akcionáři rozhodli k zásadním personálním změnám. Nechceme, aby se klub posouval do průměru, ale chceme, aby se Pardubice vrátily tam, kde byly," uvedl majoritní akcionář Roman Šmidberský.

Šebek v klubu končí po třech letech, v roce 2012 nahradil krátce po zisku mistrovského titulu Zbyňka Kusého. "Po jeho příchodu došlo k debordelizaci," podotkl Šmidberský, který ale stejně jako další akcionáři nebyl spokojen se sportovními výsledky týmu.

Proto na Šebkovo místo přichází Rohlík, jenž měl v klubu doposud na starosti mládež, s jejímž fungováním panuje maximální spokojenost. "Pavel Rohlík se vrátil před dvěma sezonami do naší organizace v době, kdy pardubická mládež byla v útlumu. Pozvedl její úroveň a navrátil jí respekt, o čemž svědčí nejen třiadvacet povolaných mládežnických reprezentantů," řekl Šmidberský.

Je nám líto, video expirovalo.
V Pardubicích končí Říha mladší, nahradí jej Král

Bez ohledu na nedělní výsledek, kdy Pardubice zvítězily 2:1 na ledě mistrovského Litvínova a ukončili sérii tří porážek, se vedení klubu rozhodlo udělat změnu i na střídačce A týmu. Říha mladší, který se v létě posunul z pozice asistenta na post hlavního kouče, v mužstvu končí po devíti zápasech, ve kterých Pardubice třikrát vyhrály.

"Čekáme, že zachráníme sezonu, abychom hráli na pozicích, které odpovídají kvalitě mužstva a penězům vynakládaným na toto mužstvo," řekl Šmidberský, jehož na tiskové konferenci osobně podpořili i další akcionáři - primátor Pardubic Martin Charvát a Jaroslav Šuda. "Ke změnám došlo ve shodě všech akcionářů, to je důležité," podotkl Šuda. "Chceme udělat obrat o 180 stupňů," doplnil Charvát. 

Král se Zadinou se k seniorskému týmu přesunuli od mládeže, kterou společně od minulé sezony vedli. "Chceme týmu dodat impulz v podobě jmenování nové trenérské dvojice. Oba jsou progresivní koučové, kteří se vzájemně respektují a dosahují u mládeže Dynama výborných výsledků. Navíc se jim daří začleňovat do týmu mladé talentované hráče," uvedl sportovní manažer Dušan Salfický.

Jedním z úkolů nových trenérů bude větší zapracování vlastních odchovanců do týmu. "Dříve nám trochu vadilo, že svoje talenty až tolik nevyužíváme. To bych teď chtěl trochu změnit. Chceme být loajální ke klubu a chovat se k němu tak, jak si to historie zaslouží. Chceme zapojit pardubické trenéry i hráče. V minulosti řada talentovaných hráčů odcházela, což mě mrzelo," uvedl Rohlík.

Krále se Zadinou čeká nelehká premiéra, v pátek se Dynamo doma utká s pražskou Spartou. "Budeme se snažit zapracovat na hlavách, na psychice. Aby se kluci nebáli hrát hokej, aby hráli s kotoučem. A aby hlavně zvedli produktivitu, tam nás nyní hlavně pálí bota. Dáváme strašně málo gólů," podotkl pětačtyřicetiletý Král, který je pardubickým odchovancem.

Bývalý vynikající útočník podobnou situaci v kariéře několikrát sám zažil. "Když vyhrajete jen třikrát ze třinácti zápasů, tak si člověk nevěří. Hlava je dole. To chceme změnit a nalít do nich sebedůvěru. Věřím, že kluci hokej umí a umí dávat góly. Střelce tady máme, oni to nezapomněli," podotkl Král a poukázal zejména na Petra Sýkoru a Radoslava Tybora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články