Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Růžička odmítl jít na tiskovku, Hadamczik se nechtěl povyšovat

Brno - Velký mediální náboj měl duel desátého kola extraligy, v němž na sebe narazili bývalí trenéři české hokejové reprezentace Alosi Hadamczik na lavičce Komety Brno a Vladimír Růžička na straně hostujícího Chomutova. Úspěšnější byl Hadamczik. Oba trenéři se ke svým reprezentačním kapitolám nechtěli vracet. Růžička jen stručně sdělil, že trénuje Chomutov a jeho přáním je v Brně zvítězit. Na tiskovou konferenci nepřišel, odmítl po zápase i rozhovor pro Českou televizi. Poslal za sebe asistenta Břetislava Kopřivu. 

Po utkání si oba trenéři podali sportovně ruce. Sdílnější byl Hadamczik. "Těžko se mi na otázku Růžička odpovídá. Trénoval jsem Spartu a Růžička Spartu nenávidí. Všechno se potom násobí," poznamenal Hadamczik.

"Z jedné věty se udělá celá stránka. Vy potřebujete prodávat noviny a vedení vás tlačí k tomu, aby senzace byly více než zpráva. Jednou provždy bych chtěl toto téma ukončit. Růžička trénuje Chomutov a já Kometu," prohlásil třiašedesátiletý brněnský kouč.

I on prý bral duel jako souboj Komety a Pirátů, nikoliv osobně a prestižně. "Co mám dokazovat?" ptal se novinářů Hadamczik a hned si odpověděl. "Růžička byl jako hráč vynikající, jako trenér toho dokázal hodně. Já jsem také něco dokázal. A nebudu se povyšovat nad tím, že jsem dnes porazil Růžičku. Kometa porazila Chomutov. A já jsme rád, že jsem součástí Komety," uzavřel debatu Hadamczik.

Podobně se před duelem vyjádřil i Růžička. "Není to nic speciálního. Spíš je to mediálně sledované... Mě zajímá, abychom uhráli zápas a získali jsme nějaký bod. Jestli je to nějaký náš souboj, to ne, to si nemyslím. Hrají to hráči na ledě. My stojíme na střídačce," uvedl Růžička pro Sport. "Mám na něj také svůj názor, každý jsme nějaký," doplnil v souvislosti s Hadamczikovými kritickými slovy na jeho adresu při nedávné kauze, po které skončil u reprezentace.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kometa Brno - Chomutov

Trenéři, kteří se v milosti pravidelně střídali na pozici reprezentačního kouče, na sebe v extralize naposledy narazili 9. dubna 2010 v Ostravě při závěrečném semifinále play-off mezi Vítkovicemi a Slavií. Hadamczik dovedl ostravský tým k vítězství 3:1, celou sérii vyhrály Vítkovice na zápasy 4:1. Jinak má ale na svém kontě více úspěchů Růžička - v domácí nejvyšší soutěži i v národním týmu.

O sedmnáct dnů později od tohoto utkání byl Hadamcik jmenován trenérem české reprezentace, kterou převzal po Vladimíru Růžičkovi. Ten jej nahradil po olympijských hrách 2014 v Soči, kdy Hadamczik odstoupil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články