Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Litvínov ukončil sérii bez výhry, Spartu zdolal po nájezdech

Litvínov – Čtyřikrát v řadě odjeli z ledu hokejisté Litvínova v extralize jako poražení. Nepříznivou sérii obhájce titulu ukončil až doma proti Spartě. V zápase proti Pražanům sice dvakrát prohrával, ale vždy dokázal odpovědět a nakonec Vervě dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech zajistil v rozstřelu Viktor Hübl, jenž se mezi střelce zapsal i v normální hrací době.

Utkání Litvínov - Sparta
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Do první větší šance duelu se ve čtvrté minutě dostali Hübl s Lukešem, jejich přečíslení dva na jednoho však zmařila nepřesná přihrávka. Januse v litvínovské brance vyzkoušel při Skleničkově vyloučení Hlinka, neuspěl však stejně jako na druhé straně Jánský. Oba týmy v úvodní třetině nevyužily dvě přesilové hry, v nich byli blízko brance hostující Réway a domácí Hübl.

Bezbrankový stav se změnil až po 54 sekundách druhé třetiny, kdy při signalizovaném vyloučení otevřel skóre po Čajkovského přihrávce od mantinelu Kumstát. Druhý gól mohli přidat Přibyl, Cingel a Forman, více ze hry ale následně měla Verva. Spartu však držel spolehlivý Pöpperle. V polovině zápasu mu při Trávníčkově pokusu vedle zákroku hokejkou pomohla i horní tyč, proti Hüblovi a Martynkovi si však poradil sám bez pomoci brankové konstrukce.

Ve 42. minutě se již Severočechům podařilo vyrovnat. Na trestné lavici se sešli Klimek s Glennem a Litvínov přesilovku pět na tři za jedenáct sekund využil. Pöpperleho překonal Hübl a nejproduktivnější hráč uplynulé sezony si tak připsal již šestý gól v tomto ročníku.

Ve 48. minutě však dostala šanci předvést své umění ve hře pět na tři i Sparta a také nezaváhala. Po Hlinkově přihrávce získal Pražanům zpět vedení Přibyl. Litvínov ale dokázal opět zareagovat a Šrámek v 51. minutě vyrovnal.

Další gól již nepadl, a tak si oba týmy zopakovaly prodloužení z předešlého extraligového kola. V nastavené pětiminutovce Pražané nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku čtyři na tři ani samostatný nájezd dvojice hráčů. Janus oba pokusy Saboliče vyrazil. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Druhý bod nakonec díky Hüblovi, jenž jako jediný svůj nájezd proměnil, získali domácí.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 43. Hübl (Lukeš, F. Pavlík), 51. Šrámek (Gerhát, Z. Sklenička), rozhodující sam. nájezd Hübl - 21. Kumstát (Čajkovský, Barinka), 49. Přibyl (J. Hlinka, Polášek). Rozhodčí: Mrva, Šindler - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:8, navíc Piskáček (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4895.

Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Chaloupka, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Šrámek, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Glenn, Hrbas, Piskáček - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Forman, Přibyl, Cingel - M. Procházka, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Ondřej Weissmann (Litvínov): "Utkání bylo vyrovnané. Chtěl bych klukům poděkovat za bojovný výkon, protože jsme nebyli v lehké situaci po zápasech, které jsme odehráli předtím. Dnes se nám třetí třetina více povedla. Výkony by měly jít pomalu nahoru. Měli jsme pár šancí, ale škoda, že jsme je nedokázali využít. Odehráli jsme dobré utkání."

Zdeněk Moták (Sparta): "Viděli jsme kvalitní, vyrovnané extraligové utkání. Pod tlak jsme se dostávali pouze při přesilových hrách domácích, kteří mají mimořádnou ofenzivní sílu. To jsme přežili. Dostali jsme branku v oslabení pouze ve třech. V prodloužení jsme nevyužili přesilovou hru čtyř proti třem, navíc jsme měli samostatný nájezd na branku. Bohužel to se trestá a získali jsme pouze bod."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články