Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plzeň stáhla tříbrankové manko a porazila Litvínov v prodloužení

Plzeň – Hokejisté Plzně porazili v 5. extraligovém kole Litvínov 4:3 po prodloužení a po dvou porážkách se opět radovali z výhry. Obhájce titulu naproti tomu počtvrté v řadě prohrál. Po bezgólové první třetině si hosté v prostřední části vypracovali tříbrankový náskok, domácí však ve třetí dvacetiminutovce dokázali srovnat a v prodloužení jim druhý bod svou pátou trefou v pátém utkání v dresu Škody zajistil Marcel Hossa.

Radost hokejistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Utkání začalo ve velkém tempu. Hosté záhy nezužitkovali přesilovou hru, přesto si po jejím skončení vypracovali velkou příležitost. Martynek ovšem zblízka neprotlačil puk do sítě přes ležícího Machovského a za chvíli po dalším závaru kolem plzeňského brankoviště neuspěl dorážející Hanzl. V 10. minutě se směrem dopředu připomněli i domácí; Hollwegova střela z mezikruží však mířila nad a vzápětí z těžkého úhlu vypálil mimo také Lev.

Radost Indiánům nepřinesla ani početní výhoda, naopak krátce po zahájení prostřední části přečkali Lukešův nepřesně zakončený únik. Ve 24. minutě se zaskvěl litvínovský gólman Janus, který nejprve zastavil Kratěnův přesilovkový pokus a za chvíli i důrazný průnik Johnsona z levé strany. Před polovinou utkání udeřilo na druhé straně, když Hüblovu vyraženou střelu nešťastně srazil za záda bezmocného Machovského jeho spoluhráč Moravčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Litvínov

Domácí zareagovali náporem, stihli ovšem promarnit dvě přesilovky. Kracíkovu chytrou přihrávku ve 35. minutě nedokázal usměrnit za Januse Kubalík a Plzeň poté až příliš otevřela hru. Toho využili hosté ve 38. minutě k přečíslení čtyři na jednoho, jež po Trávníčkově přihrávce proměnil ve druhý gól znovu Hübl. Pět vteřin před druhou sirénou navíc Hanzl z pravého rohu uvolnil mezi kruhy nekrytého Martynka, který bekhendem zvýšil na 0:3.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Indiáni s cílem rychle snížit. Střelu Bližňáka ještě Janus chytil, nahození Moravčíka od modré čáry už ale ve 44. minutě prošlo do sítě. Poté nového muže v plzeňské brance Polívku přivítal bekhendovým pokusem Hübl. O dvě minuty později už Kubalík akrobatickou tečí vysokého nahození Davida Skleničky snížil na 2:3 a trenéři Litvínova si vzali oddechový čas. Tlak probuzených domácích pokračoval, ale Verva odolávala.

V 54. minutě se zblízka neprosadil Hossa, vzápětí už během přesilové hry vyrovnal po ideální přihrávce Jeřábka do prázdné branky na 3:3 Pulpán. Litvínovští po ztrátě tříbrankového vedení viditelně znervózněli a při vyloučení Hanzla v 58. minutě se štěstím přečkali šanci Hossy. V následném prodloužení pálil rozjetý Trávníček zleva těsně vedle a z brejku zajistil po spolupráci se Lvem bonusový bod Plzni kanonýr Hossa.

Škoda Plzeň - Verva Litvínov 4:3 v prodloužení (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 44. Moravčík (J. Jeřábek), 46. Kubalík (D. Sklenička), 56. Pulpán (J. Jeřábek), 62. Hossa (Lev) - 28. Hübl, 38. Hübl (Trávníček, Pavelka), 40. Martynek (Hanzl). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 4646.

Plzeň: Machovský (41. Polívka) - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Kraóana, Bližňák, Johnson - Hollweg, Lev, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Chaloupka, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Šrámek, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Michal Straka (Plzeň): "Dnes jsme utekli hrobníkovi z lopaty. Po bezbrankové první třetině nám ve druhé třetině nevyšly přesilovky, se kterými jsme špatně naložili. Pak jsme si dali laciný vlastní gól a už se nám celá hra položila. Závěr druhé třetiny jsme odehráli v chaosu. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme zkusit zápas obrátit, jako se to proti nám loni povedlo právě Litvínovu, který smazal naše vedení 5:1. Stáhli jsme hru na tři lajny a chtěli jsme do toho dát maximum. První gól nás nastartoval, mužstvo hodně povzbudil a pak bylo ještě hladovější po obratu. Šli jsme si za tím a nakonec se nám podařilo utkání otočit. Dvou bodů si moc ceníme."

Ondřej Weissmann (Litvínov): "S tříbrankovým náskokem po druhé třetině bychom už měli zvládnout vyhrát. Už v Hradci jsme ztratili podobný náskok, bohužel se nám něco podobného stalo i dnes. Možná nám kvůli nabitému programu na konci zápasů trochu chybí síly. Ve třetí třetině jsme přestali bruslit, ubrali jsme na důrazu a ztráceli kotouče u nás i ve středním pásmu. Domácí se po svém prvním gólu do nás tlačili, přebruslovali nás a tím si vynutili převahu. Vzali jsme si potom oddechový čas a chtěli jsme hrát aktivněji a důrazněji. Mužstvo pod tlakem není lehké nastartovat. Chybí nám zkušenost to ustát. Taková je bohužel realita. Musíme už vyhnat minulou sezonu z hlavy a vrátit se ke hře, která nám přinesla úspěch."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články