Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta rozstřílela Vítkovice a zůstává suverénně na čele

Praha - Už třetí tříbodový zisk v řadě si zajistili hokejisté Sparty. Pražané rozstříleli Vítkovice 6:2 a zvítězili nad nimi už poosmé za sebou. O vítězství domácí rozhodli ve druhé třetině, když se během tří minut a 18 vteřin prosadili hned čtyřikrát.

Utkání Sparta - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

V duelu dvou dosud neporažených celků dostali sparťané již v osmé minutě po faulech Gřeše a Tomiho možnost hrát 35 vteřin v pěti proti třem. Nejblíže úvodní trefě byl Polášek, jehož vychytal gólman Kantor, ale prosadil se až jiný bek Hrbas už při pokračující klasické přesilovce. Na konci 12. minuty neprostřelil Kantora zblízka Kumstát, nedlouho poté se však domácí dostali do přečíslení dvou na jednoho, při němž vzal na sebe zakončení Přibyl a parádním blafákem do bekhendu zvýšil na 2:0.

V 15. minutě hráli první přesilovku hosté, Pöpperle při ní ustál dorážení Olesze s Čerešňákem, Kudělka zazvonil na tyč. V 18. minutě už se hosté dočkali, když Zdráhal s přehledem proměnil trestné střílení.

Snížením povzbuzení hosté však mohli na dobrý výsledek z Prahy zapomenout již v polovině zápasu. Ve 26. minutě napálil Sabolič v signalizované početní výhodě tyč. Následovala dokonce čtyřminutová přesilovka Pražanů, neboť Balán se proti pravidlům provinil hned dvěma přestupky. Chuť si nejprve spravil Polášek, když ranou bez přípravy uklidil kotouč parádně do horního rohu. Do stejného místa zacílil 68 vteřin poté z kruhu pro vhazování i Netík a potrestal tak i druhý Balánův prohřešek.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání Sparta - Vítkovice

Kantora vzápětí v hostujícím brankovišti nahradil Dolejš. Čisté konto však držel jen dalších 68 sekund, když se mezi střelce zapsal pohodlně dorážející Cingel. Hostující střídačka si vyžádala oddechový čas, jenže uteklo 62 vteřin a puk za Dolejšova záda uklidil další dorážkou Hlinka. Při přesilovce Vítkovic se pak dlouho zkoumalo video, stav se ale neměnil a neposunula ho na straně Sparty ani další možnost Přibyla.

Při vysokém vedení Sparty se dohrávalo už jen z povinnosti. Zvýšit mohl Kumstát, pak domácí hodně polevili a sbírali menší tresty. Ten Barinkův ukončil předčasně Sloboda a stanovil konečný výsledek.

HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 6:2 (2:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Hrbas (Pech, Glenn), 14. Přibyl, 28. Polášek (Réway, J. Hlinka), 29. Netík (Čajkovský, Přibyl), 30. Cingel (A. Kudrna, Forman), 31. J. Hlinka (Réway, Polášek) - 18. P. Zdráhal z tr. střílení, 54. Sloboda (Balán, Burger). Rozhodčí: Pešina, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:1. Diváci: 4913.

Sparta: Pöpperle - Polášek, J. Mikuš, Čajkovský, Barinka, Glenn, Hrbas, Kalina - Réway, J. Hlinka, Klimek - Netík, Přibyl, Buchtele - Kumstát, Pech, Sabolič - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Kantor (29. Dolejš) - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Pastor, Kovář - Olesz, Kolouch, Szturc - Vandas, Balán, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, Tomi - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr. 

Zdeněk Moták (Sparta): "Měli jsme čas a prostor se v týdnu na Vítkovické připravit. Viděli jsme je několikrát a myslím, že jsme je vcelku dobře přečetli. Rozhodly přesilovky, ale myslím, že ani ve hře pět na pět jsme neměli extra problém. Škoda, že jsme neproměnili ještě nějaké další šance, které jsme měli ve třetí třetině."
Jakub Petr (Vítkovice): "Porážka 2:6 hovoří za vše. Vyjadřuje poměr sil na ledě. Je to jednoznačně náš nejslabší výkon z těch dosavadních soutěžních utkání v Lize mistrů a extralize. Místo dobré organizace a ctění systému jsem měl pocit, že jsme si chtěli zahrát. Ale to není naše cesta. Rozhodla určitě fáze hry, kdy dostal trest na dvě plus dvě minuty Standa Balán. Sparta dnes hrála přesilovky parádně, ale není to jen o těch přesilovkách."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články